sep9

kekerdom 400x212 Moordenaar van Kekerdom: de scherpschutter die de kolonel doodschoot?

“De waarschijnlijke schutter in Kekerdom is ook de persoon die in de jaren 80 tijdens een gijzelingsactie op de a12 bij arnhem als scherpschutter de gijzelaar doodschoot ipv de gijzelnemer. Dit was een heel geniepig en mies mannetje om nu wat voor de hand ligt zijn ex-vriendin en vriend dood te schieten. Jammer voor die twee, om hem geen medelijden.”

Een reactie. Misschien voorbarig, het is niet gecheckt. Maar wel iets om even in de gaten te houden. Bij die actie van destijds was de voortvluchtige Johannes van Tamelen betrokken, samen met de Duitse crimineel Stefan Kröger.  Er werd toen een kolonel, Van der Kieft, doodgeschoten. Een van de dieptepunten uit de Nederlandse politiegeschiedenis. Laat het maar niet waar zijn.

Eerder bericht, over ‘Van Tamelen en de lange blonde trut’ staat hier

 

32 Reacties

 • Reactie van Siem — 9 september 2012 @ 20:23

  Die reactie lijkt mij een losse flodder.
  Kan mij niet voorstellen dat je van scherpschutter (specialistisch team bij o.a gijzelingen) eindigt als agent bij de geuniformeerde dienst.
  Interessant is dat er in het huis van de agent, waar de doden vielen, een hennepplantage werd aangetroffen en dat zijn ex-vriendin en haar vriendje hem opgezocht hebben. Kennelijk om verhaal te halen. Dat zal wel dusdanig uit de hand zijn gelopen dat als einduitkomst de agent ook de trekker naar zichzelf toe heeft overgehaald.

 • Reactie van peter — 9 september 2012 @ 21:20

  Er is in ieder geval al wel een wietplantage aangetroffen in het huis van de agent. Nou heb ik niks tegen wiet, maar als een agent dat verbouwt is dat toch wel duidelijke normvervaging

 • Reactie van Ron — 9 september 2012 @ 22:08

  Dit is het complete filmpje van de gijzeling van de kolonel en de afloop eind jaren ’80…..

 • Reactie van joop — 9 september 2012 @ 22:25

  specialistisch team hahahaha la me niet lachen het fraaie heerschap de moordenaar (als het bericht klopt ? )was lid van het GBO oftewel de klungelbrigade motto was eerst slaan dan arresteren , google maar ff op GBO arnhem en kijk wat er een beerput los gaat.mocht het dezelfde persoon zijn dan is er inderdaad niks aan verloren meneer had z,n handjes wel heel erg los zitten het was inderdaad een bijzonder minne hond slaan als iemand al in de boeien zat bijv.maar goed dat was ook een criterium om geselecteerd te worden voor het GBO,verder zijn de heerschappen allemaal geeindigd als wijkagent , hondebrigade of een ander laag baantje wat bij hun intelligentie paste , gebrek aan inteligentie moet ik eigenlijk zeggen

 • Reactie van Ada — 10 september 2012 @ 00:44

  Tsja zo te zien een gevalletje Nederlands eerwraak. De agent vermoordde zijn ex en haar nieuwe lief en sloeg daarna de hand aan zichzelf..

 • Reactie van Ron — 10 september 2012 @ 01:11

  @Joop

  GBO dat zijn toch ook de politieteams die met groepen van drie man opereerde in Arnhem rond de Korenmarkt. Ik heb destijds een docu over die mannen gezien. Stevig optreden tegen amokmakers in het Arnhemse uitgaansleven. Die werkwijze mogen andere gemeenten ook wel overnemen, geen agenten waar je ruzie mee wilt krijgen. Het werkt dus wel…..Bestaan die teams nog?

 • Reactie van cees — 10 september 2012 @ 06:37

  Meneer heeft op eigen houtje als toenmalige chef van politie in groesbeek.In mei 2005 tijdens een nacomp. wedstrijd in het amateurvoetbal op het 4 de klas niveau twee observatieteams bemand met video apparatuur twee m.e. bussen vol met politie plus rond het veld politie in uniform en in burger neergezet. WAAROM? der zouden geruchten zijn geweest dat deze wedstrijd uit de hand zou lopen wat trouwens volledig uit de lucht was gegrepen. Nee het probleem was dat deze man jarenlang zelf trainer was geweest in deze regio in het amateurvoetbal en deze club gewoon een hak wou zetten wat hem ook geluk is.

  Maar hij kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf want in de gemeenteraad werden er vragen over gesteld voor zo,n wedstrijdje zoveel politiemacht dat heeft de gemeente heel wat geld gekost.

  Het blijft wel vreemd dat eerst chef zijn in groesbeek en later een mindere functie in wijchen bekleed.

 • Reactie van cees — 10 september 2012 @ 06:45

  Ja, Over de gevonden wietpantage hij woonde in een aardig huis daar woonde hij al een hele tijd was gescheiden.Heeft zijn exvrouw natuurlijk moeten uitkopen. Wat zou een agent van hem KALIBER verdienen 3500 euro of zoiets dus dan kan je het verhaal wel in vullen met die wiet plantage.

 • Reactie van janp — 10 september 2012 @ 11:21

  Overal waar TE voorstaat is nie goed ,oa te fanatiek met bonnen uitschrijven al helemaal niet.meneer heeft een vastloper” gehad.

 • Reactie van De Ziener — 10 september 2012 @ 12:13

  Jaja een wout met een hennepplantage in zijn huis het moet niet gekker worden in dit land.Mijn vermoedens dat veel politie,douane en marechaussee corrupt zijn en veel naast het potje pissen wordt allen maar alleen maar bevestigt.

 • Reactie van nico van empel — 10 september 2012 @ 13:33

  Janp: behalve tevreden en: te goed van de bank

 • Reactie van kobus — 10 september 2012 @ 15:49

  Zo weer zo een corupte minder.
  Zijn collegas krijgen psychishe hulp!
  Wat een onzin altijd voor die watjes.
  Met zen allen heel wat, aleen mietjes en dat blijkt nu wel weer.
  Maar in de media word nouwelijks gepraat wat deze man weer flikte met DIENSTWAPEN!

  Hulde voor deze site dat gezegd word wat is!

 • Reactie van Siem — 10 september 2012 @ 17:41

  @Kobus 15.49

  Onzin is je reactie. Jouw reactie is er in ieder geval een van een totaal gebrek aan empathie.Kan mij wel het nodige voorstellen bij de emoties van zijn collega ‘s. Alsof zij (politiemensen) watjes zijn omdat ze gevoel hebben.

 • Reactie van janpetter — 10 september 2012 @ 18:40

  jan petter uit kekerdom was hoe dan ook ,kwekerdom” naar had volgens de buren wel groene” vingers.

 • Reactie van Siem — 10 september 2012 @ 19:17

  @18.40 jp

  Nu bekend is dat er ook in de woning (Millingen) van de andere 2 slachtoffers en verhuurd door een collega van Petter een hennepplantage aangetroffen werd, vraag ik me af hoe het zit met connecties politie, integriteit, controle en de eerdere schietpartijen die in Millingen plaats hebben gevonden rondom plantages. Echt verbijsterend dit.
  Ik sluit de mogelijkheid niet uit dat er hier dan geen sprake is van een dubbele moord en zelfmoord maar van een keiharde afrekening door concurrenten. Ook omdat de Millingse slachtoffers in allerijl hun woning verlieten richting Jan Petter. Gebeld door Petter waarbij er groot alarm werd geslagen en opgewacht door andere daders? De verhurende agent (Millingen) heeft in ieder geval heel wat uit te leggen. Tijd voor interventie door de Rijksrecherche ook.

 • Reactie van Niek — 10 september 2012 @ 19:50

  @Siem

  En zo is het. :-)

 • Reactie van Joop — 10 september 2012 @ 21:03

  Foei Siem, altijd dat complot denken weer! Je moet toch echt wat meer vertrouwen in de politie hebben hoor. Jouw houding verdienen ze echt niet :;)

 • Reactie van Bodo — 10 september 2012 @ 21:38

  Prachtig al die meningen zonder onderbouwing. Eerst het onderzoek afwachten. Het lijkt de PVV wel op dit forum

 • Reactie van Siem — 10 september 2012 @ 21:56

  @Betuwse Joop 21.03

  Mislukte poging weer van je, waarbij je iedere gelegenheid aangrijpt om je frustraties omtrent het Louwesdebacle te ventileren. In tegenstelling tot jouw Louwesiaanse bezoelde geest hebben de inmiddels bekende feiten in deze kwestie volstrekt niets met complotdenken te maken. Daarvoor moet je vooral bij jezelf blijven en bij je Hondse leermeester. Ik wens je verder een genoeglijke avond.

 • Reactie van Niek — 10 september 2012 @ 22:58

  Met “zo is het” bedoelde ik trouwens het ontbreken van empathie.

 • Reactie van C — 10 september 2012 @ 23:12

  Af en toe denk ik dat alle “inspecteurs” op deze site de politie overbodig maken. :)
  Geweldig ook dat die Louwes overal opduikt…

 • Reactie van De Ziener — 11 september 2012 @ 10:57

  Dit land is hard aan het afglijden richting Mexico,Brazilie etc etc etc.Corrupt justitieapparaat,liquidaties door wouten,drugshandel door justitieambtenaren etc etc etc.HJ waar woonde die Nederlander die geemigreerd is naar Frankrijk ook alweer kijken of er nog een huisje vrij is in de buurt.Maken we er een mooie kolonie van,en af entoe terug carpoolen om het heimweegevoel te onderdrukken.

 • Reactie van Maurits de Vries — 11 september 2012 @ 11:31

  Het drama van Kekerdom is voer voor morbide speculanten…

 • Reactie van Maurits de Vries — 11 september 2012 @ 12:02

  Want de pot (Siem) verwijt de ketel (Kobus) dat ‘ie zwart ziet wat betreft een gebrek aan emphatie door te stellen dat de agent zich schuldig heeft gemaakt aan een dubbele moord…

 • Reactie van Siem — 11 september 2012 @ 13:20

  @Maurits de Vries 12.02

  Een cursus interpretatie iets voor je?

 • Reactie van peter — 11 september 2012 @ 14:50

  Er gaan tegenstrijdige berichten over wanneer het koppel hun huis zou hebben verlaten en wanneer zij bij Jan petter voor de duer hebben gestaan.

  wellicht weet de recherche al meer, maar ik heb het idee dat ze alledrie omgebracht zijn en dat het geen moord zelfmoord scenario is. Wellicht kwam het koppel bij Petter aan net toen hij ‘bezoek’ had.

 • Reactie van mike — 11 september 2012 @ 19:02

  iets zegt mij dat bij deze softdrugs handel nog veel meer agenten zijn betrokken

 • Reactie van Maurits de Vries — 12 september 2012 @ 01:23

  @13:20

  Misschien; ik weet niet. Wat ik wel weet is dat ik géén cursus “censuur omzeilen” nodig heb. Want daar ben ik vandaag uitstekend in geslaagd. Waar ik het in het verleden niet klaar kon krijgen om je rechtstreeks te benoemen, is het nu wel gelukt door de boodschap in een spreekwoord over te brengen. En dan bedoel ik niet dat Kobus een ketel is…

 • Reactie van Maurits de Vries — 14 september 2012 @ 21:08

  Ik ben bang dat mevrouw Siem haar prognose (lees: speculatie) weer enigszins moet aanpassen…

 • Reactie van Siem — 14 september 2012 @ 23:24

  @Maurits 21.08

  Het is duidelijk dat je nog steeds geen cursus interpretatie gevolgd hebt. Heel iets anders dan speculatie.

 • Reactie van Ada — 15 september 2012 @ 00:34

  Het dienstpistool is dus kennelijk gebruikt, ben benieuwd in wie die kogel(s) is/zijn teruggevonden. Maar Maurits, dat zegt nog niets over WIE die kogel(s) uit het dienstpistool heeft afgeschoten… dat bedoel je denk ik?

 • Reactie van peter — 15 september 2012 @ 15:23

  @Ada
  het dienstpistool is afgevuurd, maar er wordt nog onderzocht of er andere wapens zijn gebruikt. Het verbaast me eigenlijk dat dat zolang duurt en ik denk dat de recherche het al lang weet.
  De man en de vrouw uit millingen zijn met meerdere kogels doorzeefd, de agent slechts met één kogel. Dat alles past bij (maar is niet bewijzend voor) een moord/zelfmoord, maar dat scenario wordt natuurlijk steeds waarschijnlijker.
  De recherche weet natuurlijk ook -maar houdt haar mond- of het dienstwapen in de hand van Petter is gevonden of niet. Als dat ergens verder op ligt, is het geen moord/zelfmoord. Als het in zijn hand of dichtbij ligt, wordt zelfmoord natuurlijk steeds waarschijnlijker

RSS feed voor reacties. /

Reageer op dit Bericht01-Camilleri-468x60-webbanner