sep7

annecy moorden 298x300 Mossad achter huurmoord gezin Annecy; Sehriban & de Zeister brandmoord

De moord op het Britse gezin bij Annecy lijkt zo te zijn gekopieerd uit ’24′ of ‘The Bourne Ultimatum’. Koelbloedige afrekening door een professioneel hitteam waarbij een toevallig passerende fietser en kleine kinderen meedogenloos worden meegenomen in de actie.

Er is weinig twijfel over dat de actie gericht was op de in Irak geboren zakenman Saad Al Hilli, maar: waarom zo? Waarom zijn vrouw, moeder, kinderen? Zó moeilijk moet het niet zijn zo’n man geruisloos en onopvallend uit te schakelen, maar hier moest kennelijk een signaal worden afgegeven.

Vraag is: door wie?

Op een Britse website wordt gesuggereerd dat het een actie is geweest van de Israelische geheime dienst, de Mossad. Al Hilli zou in het verleden aan het kernwapenprogramma van Saddam Hoessein hebben gewerkt.

Dat het met het zakelijk heden of verleden van Al Hilli te maken heeft, lijkt logisch. Maar dan kan het nog van twee kanten komen. Op de Britse site wordt gesuggereerd dat de Britse regering heeft gefaald in het beschermen van Al Hilli. Werd hij al bedreigd, en door wie, en werd hij al beschermd? En is dat de reden om buiten Engeland toe te slaan?

Het bericht op de Britse site staat hier

scheiding teksten4 400x27 Mossad achter huurmoord gezin Annecy; Sehriban & de Zeister brandmoord

sehriban ad22aug 400x233 Mossad achter huurmoord gezin Annecy; Sehriban & de Zeister brandmoord

De dood van de 17-jarige Sehriban uit Rotterdam heeft niet met eerwraak te maken. Die conclusie kun je nu wel trekken.

In het begin leek het daar wel op. Dat is ook achteraf wel te verklaren: het echte motief is  – als het klopt wat er nu bekend is gemaakt – zo ongeloofwaardig en bizar dat dit de meest voor de hand liggende optie was. Geen zedenmisdrijf, geen ‘relatieconflict’, dan blijft er bij Turkse meisjes van 17  niet zoveel anders over.

Het motief zou nu zijn: roof. Diefstal met geweld. Waarbij het alleen te doen zou zijn geweest om een oude blackberry.

Het kán.

Als de dader net zo’n psychopaatje is als de moordenaar van Winsie Hau. Maar als dat zo is, dan is er ook nog een andere mogelijkheid. Dat de dader liegt. Net als die van Winsie. Puur uit berekening, gevoelloos, gewetenloos. Omdat hij daar baat bij denkt te hebben. Psychopaten zijn geboren leugenaars.

zeist narges 1 400x227 Mossad achter huurmoord gezin Annecy; Sehriban & de Zeister brandmoord

Van Rotterdam (Schiedam) naar Zeist. De brandmoord. Een van de gruwelijkste moorden uit de Nederlandse geschiedenis, waarbij de mooie Nargis Achikzei door haar liefdesrivale werd overgoten met benzine en in brand gestoken.

Ze stierf een helse dood. We hebben het hier allemaal van het begin tot het eind gevolgd.

De moordenares heeft nooit veel verteld, maar de conclusie was uiteindelijk dat ze jaloers was op Nargis, die op het punt stond te gaan trouwen.

In elk geval één persoon dacht en denkt hier heel anders over: Ralph G., de ex-werkgever van Nargis en haar zus, die er nog altijd van overtuigd is dat het een georganiseerde aanslag is geweest die te maken heeft met eerwraak, waarbij de moordenares alleen als instrument is gebruikt. G. voert daar nog steeds processen over.

Gisteren kwam er bij mij een merkwaardige reactie binnen. Het kan totale onzin zijn en de grote vraag is: waarom kwam deze getuige niet eerder met dit verhaal? Het moet dan ook met heel veel korrels zout worden gelezen (door wie het interesseert), maar het klinkt net iets te serieus om het helemaal te negeren.

“De dader gaat niets echt zeggen, en kan niets herinneren voor een reden, en dat reden is dat zij iets te verbergen heeft omdat zij niet alleen was en niet alleen handelde, dat weet ik, want ik zag haar met een man die als Nederlander eruit zag (tenminste toen zij voorbij kwamen lopen dacht ik: hij is een Nederlander, zo zat hij eruit), daar om de hoek komen lopen, ik was aan het parkeren, zij liepen strak naast elkaar, en net niet rennend.

Alleen later realiseerde ik mij deze dingen, veel later, toen ik deze twee personen en dat avond terug ging spoelen in mijn hoofd, mijn dochter woont daar en vertelde mij ook pas later wat er gebeurd was.

Ik heb het verband tussen deze twee personen en dat moord alleen later samengevoegd.

Dat jas wat zij aan had, het viel mij op dat zij zo goed ingepakt was, dat bonte hoed had ze niet op, maar met DAT KRAAG.

Dat kraag zelf, was opvallend, omdat het was enkel maar een randje, van een of twee centimeters hoogte, maar kwam wel tot strak onder haar kaak, dat viel mij op.

Hij had maar een jas aan, en scheen het niet zo koud te hebben.

Dat vergelijking/tegenstelling was wat een indruk op mij maakte, en dit allemaal in die paar seconden waarin je dingen opneemt.
En toen waren ze snel al voorbij, echt snel en strak, schouder tot schouder.

Ik was blij, want mij deden zij niets, keken mij bijna niet aan. Voor hetzelfde geld als je iemand aankijkt kunnen zij zeggen, hé, heb ik iets van je aan, dus je bent voorzichtig op bepaalde momenten en in bepaalde situaties en plaatsen. Dus ik keek hen echt niet uit.

Als ik geweten had hoe toevallig het was dat ik zulke dingen dacht toen of aan het denken was, en wat ik aan het opnemen was door mijn eigen voorzichtigheid, en wat mijn voorbij was komen lopen… dan is het een vreselijk gedachte te beseffen dat jij zelf ben de eerste persoon deze mensen tegenkwamen nadat ze Narges vermoord hadden.

Dat kraag was niet zeer hoog, maar was wel apart, doordat het juist alleen 2 centimeters hoog was maar zo hoog en strak onder de kin kon.
Het was alsof zij iemand was die probeerde zich warm te houden door haar hoofd daar in te begraven, maar nu weet ik zeker dat ze wilde zichzelf in begraven omdat zij zelf had net iemand anders de graf ingeholpen.

Later ben ik online gaan kijken voor dat jas, ik las info in een nieuwsbericht over de rechtzaak, de merk vond ik en zelfs de winkel, en kon dat jas terugvinden, en toen wist ik het zeker, dat was zij geweest.

Dat man, hij was helemaal niet goed ingepakt, dat vond ik maf, mijn gedachte was, nou, zij zit wel lekker ingepakt en op zijn winterse dan, maar hij niet.

Terugdenkend aan dat moment zie ik het heel duidelijk.

Haar jas viel mij ook op in die paar seconden, want het was niet een vrouwelijke jas, het was eerder een soort legerachtige geval.

En dat kraag was ook best opvallend, ze had het zo ver als het ging omhoog, strak rond haar kaak en kin.

En mijn indruk op dat moment, in een flits, was dat ze daarachter en in, schuilde, weg wou kruipen, maar ik dacht dat het wat raar was omdat het niet zo heel koud was, toch dacht ik toen dat zij zo was door de kou, alleen het was niet echt vrieskoud en dat is dan wat niet klopte, maar je puzzelt dat niet uit en ziet die dingen niet gelijk in, nu zie ik er wel alles wat er aan de hand was met dat vreemde ontmoeting.

Dat hoekje is afgelegen, eigenlijk, er is een breed trottoir, een paar bomen, een school en honderden meters tussen de flat gebouwen. Het is een buurt met veel torenflats.
Het was niet heel laat maar het was al donker, niet heel erg donker, het was niet warm maar een dikke jas was niet echt nodig.

Ik zag ze aankomen en was op mijn hoede, want ik was daar onbekend, en je weet nooit wat er rondloopt, waar je ook bent, maar, zij liepen mij snel voorbij, en natuurlijk, ben je dan blij, ik was wel zo op dat moment, op mijn hoede bedoel ik, want dat buurt heeft wel een naam, en ik schrok eerst ervan, dat mijn dochter daar ging wonen.

Dus een medeplichtige iemand, loopt rond, ik zag dat zij een niet Nederlands type was en dat hij wel dat was.

Hij had heel kort haar maar niet Amerikaanse legerachtig kort.

Hij keek mij aan, maar niet onvriendelijk, wel mij opnemend, maar zij keek mij niet aan.

Haar excuus zo van: Ik weet niet meer, ik kan niets herinneren! is niet enkel maar uit zelfbescherming maar om het feit te verbergen dat zij niet alleen was toen zij Narges in de fik stak. Zij beschermt dat vriend/persoon.

Omdat zij niet voor uitkomt wat toen gebeurd is, betekent het dan dat zij niet echt behandeld kan worden. Later komt zij uit de gevangenis, ongeveer zoals zij inging, wat ook betekent dat zij nog steeds een gevaar is voor de samenleving, en om eerlijk te zijn, het ijkt mij wel beter als zij echt hulp krijgt. Naar mijn inziens lijkt het mij wel genoeg om rond te dragen/mee te leven met het feit dat je een van je vrienden afgeslacht hebt op zo’n brutale wijze.

Haar vriend had licht haar, niet blond maar echt niet zwart, eerder bruin dan blonde.”

Eerdere berichten over de brandmoord: zie hier

17 Reacties

 • Reactie van Peter — 7 september 2012 @ 13:51

  Eerlijk gezegd, ik heb het stuk van die getuige betreffende de brandmoord gelezen en ik begrijp er helemaal niets van en begrijp ook helemaal niet wat de essentie er van is. Iemand zag mogelijk Nargis lopen en maakt een ophef over haar kraag en er zou nog iemand bijgelopen hebben. Nou en?

 • Reactie van Bart — 7 september 2012 @ 16:41

  Het zou kunnen dat Sehriban Akpinar inderdaad is omgebracht omdat ze weigerde om haar smartphone af te staan. Er zijn vergelijkbare gevallen bekend. Dan denk ik aan Udo van Aken en Joe Van Holsbeeck. De zaak van Udo van Aken is jammer genoeg nog steeds niet opgelost.

  Ik lees hier ( http://www.metronieuws.nl/nieuws/17-jarige-sehriban-vermoord-om-gsm-en-bewust-doelwit/SrZlie!aISdImIka9HZw/ ) dat daders en slachtoffer elkaar kenden. Daarin verschilt deze zaak wel van de andere zaken die ik noemde.

 • Reactie van Mia — 7 september 2012 @ 17:09

  Het zal mij niets verbazen dat Ralph G. himself achter deze merkwaardige reactie zit.
  Er is teveel met de tekst geknutseld.

 • Reactie van Meg — 7 september 2012 @ 17:25

  Op die Britste website staat dat Saad Al Hilli alleen naar Iran ging voor; “his trip to Tehran were for religious reasons”. Zou goed kunnen hoor, maar het lijkt mij toch wel apart dat een Irakees naar Iran moest voor geestelijke zaken.

 • Reactie van Peter — 7 september 2012 @ 17:52

  @Mia
  Dacht ik eigenlijk ook. Het was een te vreemde tekst om van iemand afkomstig te zijn die geen goed nederlandss preekt

  @Meg
  Tja, ik weet het niet, maar ik kan er wel wat redenen voor bedenken: Iraq onveilig, Als het een Shiiet was past de Iraanse geloofsbeleijdenis hem goed. Als het een Sunni was, dan is het vreemder

 • Reactie van Peter — 7 september 2012 @ 17:54

  @Bart
  Tragische zaken, maar misschien was het meisje wel uitgekozen omdat ze wisten dat ze een mooie telefoon had (of in ieder geval mooi genoeg om te willen stelen)
  Maar goed, het zal wel maximaal een jaar + 2 jaar tbs worden

 • Reactie van Ada — 7 september 2012 @ 22:13

  @ Meg…

  Veel Irakezen zijn gevlucht en uiteindelijk in Iran beland. Klinkt raar maar ken verschillende mensen die op die manier een nieuw leven hebben opgebouwd.

 • Reactie van ric — 7 september 2012 @ 22:46

  Het is bekend dat de Mossad iedere atoomgeleerde die voor Iran werkt vermoord.Maar tegenwoordig krijgen de israeliers overal de schuld van.Dit soort brute moorden zijn niet hun stijl ,en als je een beetje weet hoe de mossad te werk gaat weet men ook dat zij bij speciaal voorbereide acties nimmer kinderen zo afslachten.

 • Reactie van Argus — 8 september 2012 @ 01:13

  Vertel eens Ric, hoe gaat de Mossad volgens jou dan wel te werk, als het op liquideren aankomt? Ik herinner me alleen een ietwat knullige actie in Dubai, waarbij de agenten herkenbaar gefilmd werden in een hotel. Die actie was wel effectief, maar toch niet zo speciaal voorbereid als je zou verwachten?

 • Reactie van Argus — 8 september 2012 @ 01:15

  O, en die anonieme tipgever doet net even iets te erg zijn of haar best om als semi-ongeletterd over te komen. ‘Dat kraag’ daar krijg je het toch koud van?

 • Reactie van Ralph — 8 september 2012 @ 01:49

  @Mia/Peter
  De reactie is niet van mij.
  @HJK
  Je neemt de conclusie van het OM klakkeloos over, de rechtbank heeft dat niet gedaan. De moordenares en haar advocaat hebben immers verklaart dat jaloezie niet het motief is geweest. Zeister brandmoord is thans officieel een moord zonder motief omdat de rechtbank het jaloezie motief heeft verworpen. Wellicht dat het OM in hoger beroep een ander motief aan de moord zal koppelen.

 • Reactie van De Ziener — 8 september 2012 @ 10:00

  Lijkt me sterk dat een ruzie over geld in de familie tot zulke afslachting leid.Mijns inziens heeft het inderdaad te maken met het werk en het doen en laten van de vader.Als dit leidt naar de Mossad dan moet er in inlichtingenland toch wel iemand zijn die een hart heeft en (uiteraard geen geweten!)een boekje open doet want dit gaat wel erg ver!!

 • Reactie van Ric — 8 september 2012 @ 18:20

  argus.
  Ik ga geen eindeloze discussies aan maar dubai was een geslaagde actie waar het uiteindelijk om gaat.ik volg de acties van de Mossad al heel lang en weet dat een actie als deze geen enkele goedkeuring van de Mossad zou krijgen.Ik ben trots dat ik van Joodse afkomst ben maar zou het verschrikkelij vinden als deze brute actie uit de hoed van de Mossad zou komen waarvan ik de kans heel klein acht.Vergeet niet dat de mossad veel rotzooi opruimd waar vele balloze landen het lef niet voor hebben en zij ook voor onze veiligheid veel offers brengen .Hulde aan de Mossad die ook best wel eens fouten zullen maken.Hier laat ik het bij en is mijn eigen persoonlijke mening.Fijn weekend.

 • Reactie van mike — 9 september 2012 @ 03:49

  Palestijnse kinderen worden dagelijks vermoord en dan zou het vreemd zijn als de mossad ff een heel gezin omlegd nou lijkt mij dat juist heel erg in het straatje passen

 • Reactie van Ron — 9 september 2012 @ 10:48

  @Mike

  De Mossad zal toch anders te werk gaan dan de IDF, het Israelische leger. Dat bestaat voor het merendeel uit gewone reservisten en dienstplichtigen.

 • Reactie van peter — 9 september 2012 @ 20:39

  De Moossad heeft toch ook ooit in Nederland een vrouw ergens op een woonboot vermoord?

 • Reactie van Ric — 10 september 2012 @ 10:48

  peter;
  Klopt .
  Als je als terrorist een aanval tegen israel uitvoerd,wat die laffaards continu proberen en doen en het liefst tegen kinderen en je komt er ongedeerd mee weg kom je op een lijst en ben je waar je je ook ter wereld verbergd ten dode opgeschreven.Dit geld ook voor de gene die de zelfmoordterroristen aansturen of wat voor aanval op israel dan ook.
  Zo ook deze vrouwelijk terrorist die zich als zovele soorten uitschot in van der Laan zijn achtertuin verschuilen.YOU CANT RUN BUT YOU CANT HIDE is een spreuk die de MOSSAD hanteerd en uitvoerd .Hulde.

  Beste Ric,

  Kan me niet voorstellen dat de Mossad deze spreuk hanteert, zal toch wel: You can run moeten zijn?

  Hendrik Jan

RSS feed voor reacties. /

Reageer op dit Bericht01-Camilleri-468x60-webbanner