Broeinest Tanger & de schoenpoetser van de Rue Reda (en Benaouf, natuurlijk)

Tanger-web-Mimoun

Martin Kok meldt (Vlinderscrime) dat een van de slachtoffers van het verkeersongeluk na de plofkraak in Duitsland een telg is uit de bekende familie Chengachi. Toevallig heb ik me daar een tijdje geleden wat mee bezig gehouden.

In januari 2014 was ik in Tanger (Marokko) waar ik onder andere wat ‘criminele hotspots’ heb bezocht en gefotografeerd. Eén daarvan betrof ‘de moord in de Rue Reda’: een aanslag bij restaurant Napoli in Tanger, die met de vete tussen de Bredase en Utrechtse families te maken heeft en waarbij alleen een onschuldige schoenpoetser het leven verloor. Een vergismoord avant la lettre. Die reportage – met locaties van Badr Hari, Jesse Remmers, Mink Kok, Reda N. – staat nu online.

Vandaag in Amsterdam het proces tegen Benaouf.  Als er iets te melden is laat ik het weten.  

2 Reacties

 1. Harold
  21 maart 2016 - 16:32

  Henk Jan, ik neem aan dat je met de telg, van deze familie, een van de daders van een plofkraak, die zich dood gereden hebben, bedoelt. Laten we deze jongens nu geen slachtoffers gaan noemen. Dat zijn degenen die door hen worden beroofd en geliquideerd enz.

  Reply
  • 12 januari 2017 - 10:04

   Helemaal correct Harold. Nog even, en dan gaat dit soort bagger zichzelf ook als meer zien dan bagger. We blijven gewoon de dief de dief noemen, de leugenaar de leugenaar, en misdadigers ook gewoon misdadigers.

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.