MPC (adverteerder Vlinderscrime): politie hield ‘onze man’ vast vanwege weigering vertrouwelijke informatie te geven

Vlinderscrime heeft een verklaring gekregen van MPC, de hoofdadverteerder van de site. Dit naar aanleiding van de arrestatie van werknemer Scotty, die met Martin Kok op de laatste avond van diens leven bij Boccaccio in Laren was. Op Vlinderscrime staat het in het Engels, ik vat het hier even samen.

MPC wil een eind maken aan de geruchten die zijn veroorzaakt door de Nederlandse autoriteiten.

MPC had een zakelijke relatie met Martin Kok, de eigenaar van Vlinders Crime, sinds maart 2016, als adverteerder. Er was net een nieuw contract afgesloten over de advertenties en er was een deal om hoofdsponsor te worden van zijn tv-show, voor PowNed.

Ze waren nog in gesprek over meer mogelijkheden om te adverteren en hebben met Martin verschillende gesprekken hierover gehad, op verschillende locaties.

Op donderdag 8 december had Martin gevraagd om een persoonlijke ontmoeting met MPC, om half negen ’s avonds, om de zakelijke deals af te ronden.

Martin had een ontmoeting gepland in het Citizens hotel in Amsterdam om vijf uur, omdat hij de deal wil doorzetten. Daarom hebben we onze vertegenwoordiger gestuurd.

Martin heeft onze vertegenwoordiger gevraagd met hem mee te gaan naar Boccaccio Men’s Club. Onze vertegenwoordiger was hier nooit eerder geweest en wist niet eens dat deze gelegenheid bestond.

De gebeurtenissen nadat Martin en onze vertegenwoordiger Boccaccio verlieten zijn inmiddels algemeen bekend.

Onze vertegenwoordiger liep in shock weg bij Boccaccio naar een plek waar hij zich veilig voelde. De volgende morgen heeft hij zich bij de Nederlandse politie gemeld.

De politie heeft geen beschuldigingen geuit richting onze vertegenwoordiger met betrekking tot de dood van Martin Kok en vroeg zich alleen af waarom hij wegliep. Wij denken dat hij dit deed om zijn leven te redden.

De politie heeft deze gelegenheid gebruikt om meer informatie te verkrijgen over andere cliënten van MPC. Omdat wij met de gegevens van onze cliënten met de grootst mogelijke vertrouwelijkheid omgaan, heeft onze vertegenwoordiger geweigerd vragen te beantwoorden die niet met de ontmoeting met Martin Kok te maken hebben. Dat is de reden waarom onze vertegenwoordiger zeven dagen lang is vastgehouden door de Nederlandse autoriteiten, die zeer boos waren dat hij geen informatie wilde geven over onze andere cliënten. Ze hebben hem zo lang als wettelijk mogelijk was vastgehouden.

Aldus kort weergegeven. De originele verklaring staat op Vlinderscrime

 

7 Reacties

 1. Mark
  19 december 2016 - 22:46

  Dit statement is in zulk slecht steenkolenEngels geschreven…zo fake als een briefje van €11.
  Ik weet niet wie er nu aan de knoppen van die site zit maar als het met goede bedoelingen wordt gedaan zou ik er maar héél snel mee ophouden.
  Binnen een week is Vlinderscrime.nl verworden tot een amateuristische puinzooi waar alleen nog non-nieuws op verschijnt.
  Er blijft geen lezer meer over. Alles op alles wordt gezet om de dood (?) van Kok uit te melken maar wel op de domst mogelijke manier.
  Zet dan op z’n minst een deuglijk template er onder.
  Geloof niet dat de webmaster aldaar ook maar 1 seconde heeft nagedacht over hoe nu verder.
  En dan die zogenaamde “vrienden en collega’s van Martin”…die zouden de site nu runnen?
  Hendrik Jan, je bent opvallend stil hierover.
  En waarom bericht Crimesite helemáál niet meer over Kok?
  Zijn biograaf schrijft toch voor Crimesite?

  Beste Mark,

  Steenkolenengels? Is van de Britse advocaat van dat bedrijf, kan ik geen steenkool in ontdekken. Hoe het met Vlinderscrime verder gaat weet nog niemand, maar dat er na de dood van Martin iets geregeld moet worden is wel duidelijk en dat wordt zo goed en kwaad als het kan gedaan.

  Hendrik Jan
  Niets dan rookgordijnen.
  Ik geloof er inmiddels geen moer van dat Kok echt dood is.

  Reply
  • VandaagAnoniem
   20 december 2016 - 12:50

   Inderdaad Mark.
   Die grote jongens waar Kok heel veel geld van zou hebben gekregen voor de reclame inkomsten is een lege huls. Er zou zelfs al voor het volgend jaar betaald zijn. Als je dat bedrijf natrekt is het van net zo een niveau als het nieuwe Vlinderscrime team. Gebakken lucht.
   We worden in de maling genomen.

   Reply
  • John
   20 december 2016 - 20:04

   Ik vind het ook maar een rommelige troep geworden,het is jammer dat iemand zoveel moeite heeft moeten doen,en met de dood heeft moeten bekopen,dat het dan zo verder moet gaan.

   Ook ik heb toch wel twijfels gehad of Martin Kok echt dood is.
   Maar ik denk niet dat hij het zou toelaten dat zijn Vlinderscrime op deze manier gerund word.

   Vind het jammer,ik bezocht meerdere malen per dag zijn site.

   Reply
 2. V
  19 december 2016 - 23:25

  Vlinderscrime gaat ten onder…. ze hebben de mogelijkheid om te reageren ook al uitgezet, geen crime nieuws of echte scoops meer en ze gaan balkjes plaatsen.
  Het ergste van alles is dat ze de weduwe van een van zijn slachtoffers een podium geven op zijn site om haar gal te spuwen en te vertellen hoe blij ze met zijn dood is…… walgelijk!!
  Het lijkt erop alsof deze nieuwe beheerders alleen willen cashen, maar geen moer geven om het gedachtengoed van Martin (RIP).

  Reply
 3. Loebas
  20 december 2016 - 12:12

  Nogmaals, waarom zetten ze steeds stukjes van jou op hun site, is gewoon een normale vraag, waarom plaats je mijn comment niet?

  Beste Loebas,

  Omdat ik ook nog wel wat anders te doen heb dan reacties te bekijken. En ik zelf bepaal waar ik wel of niet op antwoord.

  Hendrik Jan

  Reply
 4. Tjongejonge
  20 december 2016 - 15:25

  @ V

  Dat heet objectief nieuws brengen. Niet alleen wat Vlinderscrime welgevallig is. Dat jij dat nou niet snapt. En maar oordelen.

  Verder speculeer je maar. Martin Kok is nog niet koud onder de grond of jij en een hele hoop andere oude wijven die maar zitten te raden en gissen en speculeren of ronduit onwaarheden lopen te verspreiden met jullie zieke gedachtengangen, dat jullie niet beseffen dat er een vriend is heengegaan en dat er mensen helemaal niet kunnen beschikken over eventuele cash zolang de nalatenschap nog niet op een fatsoenlijke wijze is geregeld. Waar hebben julie het dus over? Nare speculaties. Geef eerst mensen eens de tijd om te verwerken wat er gebeurd is. Daar wel eens over nagedacht?

  Reply
 5. Caat
  20 december 2016 - 17:58

  @V De moeder van Mike Priem is door RTVNH om haar mening gevraagd en die heeft zij gegeven, vergeet niet dat haar zoon door Kok is vermoord, de vreselijke foto van haar zoon door Kok op het net werd gezet en dat ter betaling de angst, paniek en dood van haar zoon ook nog eens te gelde werd gemaakt. Dat vind ik pas walgelijk. Ik weet niet of Martin Kok een ‘gedachtengoed’ had dus of de nieuwe beheerders van vlindersvrime daar dan niet om geven zou ik ook niet weten. Hij verdiende blijkbaar aardig aan zijn blog en nu doen zij dat, niet op zijn manier want mam-man-man wat eet lappen tekst staan er nu op en de reactiemogelijkheid uitzetten getuigt imho toch wel van een bepaalde vorm van lafheid. Of het journalisten zijn? Denk het niet, de fout ‘reactie’s’ staat er nl. Nog steeds en voor het internet schrijven kan/kunnen hij/zij niet. Martin Kok is dood, hij is gegaan zoals hij leefde en zo triest voor zijn zoontjes. Maar hem posthuum tot heilige uitroepen is totaal overbodig.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.