Douanegate Rotterdam: ‘onze man in Colombia’, de jacht op het verdwenen dossier

“We hebben contact gehad  met het ministerie. Als we je vandaag niet hadden kunnen bereiken, hadden we groot alarm geslagen.” We schrijven maandagavond 9 januari. Een telefoontje met het Nederlands consulaat in Bogota. Een week eerder was ik afgereisd naar Colombia, in het kader van ‘douanegate Rotterdam’. Drugshandel via de haven, waarbij de corrupte douanier Gerrit G. een sleutelrol speelt, samen met ‘Paul’, een Nederlandse informant die in Colombia woont. In de affaire die in december 2013 aan het licht kwam, speelt een dossier over een moordaanslag in Barranquilla een belangrijke rol. Dat dossier is spoorloos verdwenen, zowel in Nederland als in Colombia. Mijn zoektocht naar het dossier verliep niet geheel zonder haperingen en op een gegeven moment was de situatie zo dreigend dat het mij verstandig leek even te bellen met de Nederlandse ambassade in Bogota.. Zodoende kwam ik in contact met het afdelingshoofd, G. van de Wetering.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.