Het TCI-hol aan de Maas: ‘buurtjes’ Gerrit, Paul en Martin. En de dochter belt 538

“Hij is opgepakt op de Willemninakade 319 op de 9 de etage in Rotterdam naast Hotel New York. Hij word morgen ochtend om 10.15 uur voorgeleid aan de officier van justitie en om 10.45 uur gaat zijn strafzaak weer door waar bij hij nu zeker aanwezig is.” Een paar regels van wijlen Martin Kok, op Vlinderscrime, die velen zijn ontgaan, maar gelukkig zijn er altijd wel een paar lezers die goed opletten.  Of goed luisteren: gistermorgen was de dochter van Gerrit te horen bij Evers staat op, op Radio 538. Bij ‘hier met je rekening’. Daarover later meer.

Die appartementen aan de Wilhelminakade, daar hadden we ‘t een paar weken geleden over. Omdat ik toch in de buurt was, dacht ik: ik zal eens kijken waar Paul, ‘onze man in Colombia’, in augustus 2016 heeft gezeten, onder de hoede van het TCI. Was een appartement aan die Wilhelminakade. Nummer 437. Werd nog een hele speurtocht (zie hier). Het enige dat niet klopte was dat Paul meende dat hij op de negende verdieping had gezeten, terwijl het de 23-ste was. Die vergissing blijkt achteraf verklaarbaar: volgens Paul had het TCI op de negende ook appartementen waar mensen werden ondergebracht.

Dus is de vraag: zat Gerrit ook onder de hoede van de TCI aan de Wilhelminakade?

Om het nog iets pikanter te maken: Martin Kok kreeg na het incident met de autobom bescherming van justitie en verbleef in een ‘safehouse’ in Rotterdam. Martin schreef dat hij direct na de aanhouding van Gerrit ‘door buren’ was gebeld om de preciese adresgegevens van die aanhouding door te geven.

Buren van de Wilhelminakade?

Ik weet niet waar Martin woonde in Rotterdam, ben daar ook nooit geweest. Dat adres werd uiteraard geheim gehouden. Is er nog iemand die weet of het inderdaad aan de Wilhelminakade was?

Martin plaatste foto’s “over het laatste uitzicht van Gerrit G.: in een van de justitiehuizen dit is pas misdaadnieuws.” Een lezer: “Hoe wist Kok op dat moment dat (ook?) 319 een justitiehuis was? Dat konden simpele buurtjes niet weten. Het TCI wel. Ik denk dat Kok niet alleen de ‘bescherming’ beu was, maar ook door kreeg dat hij werd gebruikt. Kok heeft zich in zijn laatste berichtgevingen vooral duidelijk tegen Justitie geuit. Boheur, de inbraak, de gestolen USB-stick en als klap op de vuurpijl het TCI-duikadres waar Gerrit G. werd opgepakt publiceren. Al eerder bij jou gepost: Kok was niet dom.”

 

Het leven is te kort, de tijd te weinig. Elke morgen luisteren naar Evers staat op, maar het komt er niet altijd van. Ik vraag me af of het mij zelf zou zijn opgevallen, gistermorgen. Hier met je rekening. 

Een lezende luisteraar meldt: “Dit was de dochter van Gerrit die een rekening indiende van de notaris van €800 +/- . Of 538 die wilde betalen want ze zit zo lastig na overlijden van moeder en nog een andere lastige kwestie waar ze niet over uitweidde…En dat verzoek werd door 538 ingewilligd. Haha, zouden ze geweten hebben dat haar papa miljoenen had. En kilo’s drugs heeft door gelaten en eigenlijk beetje crimineel Is? En dochterlief heeft van alles geweten en van alle geneugten genoten.. met de duurste tasjes door het dorp lopen en dergelijke. Vond ’t wel grappig om te horen.”

Ik heb even geprobeerd of ik het fragment zo terug kon vinden. Moet wel kunnen, misschien later vandaag, maar ik heb het nogal druk, dus als iemand anders even die moeite wil doen…

Over het algemeen bemoeien wij ons niet te veel met het privéleven van verdachten. Ik heb foto’s van de dochter, die zelf ook na de aanhouding van Gerrit nog ruimschoots op FaceBook te vinden waren, op uitdrukkelijk verzoek weggehaald. Wat mij in het hele Gerrit-verhaal opvalt is dat de privéomstandigheden bij de rechtbank amper aan bod zijn gekomen. Behalve de ziekte en het overlijden van zijn (tweede) vrouw. Waardoor hij vervroegd werd vrijgelaten. Het zou relevanter zijn je af te vragen hoe Gerrit tot zijn daden is gekomen. Een man die zijn hele leven volstrekt normaal had gefunctioneerd, hoe die zo in de greep van het grote geld is gekomen. Dat soort processen komen niet alleen van buitenaf, van de criminelen. 

13 Reacties

 1. Wendie kluin
  11 januari 2017 - 09:06

  Laat dat meisje met rust!! Niet echt relevant lijkt me.

  Reply
 2. Anoniem
  11 januari 2017 - 09:32

  Beste H.J.K,

  De appartementen aan de Wilhelminakade worden gehuurd door een van de vele lege B.V’s die onder beheer staat van het jusitie.

  De dag dat Martin dood geschoten is heeft deze de gehele dag onder observatie gestaan door de komst van Paul naar Nederland en het kan niet anders dan dat het TCI getuigen is geweest.

  Reply
 3. Insider
  11 januari 2017 - 09:56

  Aanhouding Gerrit G
  Op zondag 4 december 2016, omstreeks 13.45 uur werd Gerrit G op de openbare weg de Grutto ter hoogte van pand X te Kwintsheul (gemeente Westland) aangehouden. Na zijn aanhouding, om 13.55 uur van dezelfde dag, werd hij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie M.J.C. van D.

  Reply
  • B
   12 januari 2017 - 21:16

   Hé. Kwintsheul. Daar komt ook de woensdag in Mexico doodgeschoten fruithandelaar Andres Reijgersberg vandaan.

   Reply
 4. Henk
  11 januari 2017 - 12:13

  Relevant genoeg zou ik zeggen als je op de radio komt met zoiets terwijl papa lacht/lachte om 800 euro…

  Reply
  • R
   11 januari 2017 - 18:14

   Henk gaat dit over de dochter of vader die een misdrijf gepleegd heeft? Niet relevant dus…….

   Hendrik Jan ik lees normaal je stukjes met veel plezier, maar bovenstaande is tenenkrommend slecht. En zou ook informant “Paul” nog eens aan de tand voelen over het appartement. Want “ik weet” dat het niet klopt wat je schrijft. De 2e arrestatie klopt ook qua locatie niet.
   Kijk uit dat je niet doordraaft na je hachelijke avontuur in Columbia. Niet achter elke boom staat een beer he

   Reply
 5. mike
  11 januari 2017 - 21:28

  ik ga me steeds vaker afvragen wie nu de werkelijke `criminelen´ in Nederland zijn en belang hebben bij de >misdaad`.. mooie salarissen opstrijken-liegen en bedriegen en de zwakkere op laten draaien omdat ze zo fout zijn. mensen worden aan 2 kanten gepakt en tegen elkaar uitgespeelt ! stel je voor dat we het legaliseren? hoeveel banen verliest politie en justitie dan? en waar moet men dan geld aan verdienen? verkeer overtredingen … de drug gebruiker en zijn leverancier zijn de makkelijkste prooi ,zij zijn immers een “gevaar’voor de volksgezondheid en moeten daar ( tegen zichzelf) beschermd worden door vrouwe Justitia die gewoon doodleuk bijna 100% weet wat en waar iets binnen komt maar daar niet tegen optreed tenzij men te maken krijgt met afvallige of niet meewerkende dealers..legaliseren die zooi en iedereen zijn eigen verantwoordelijk laten nemen zoals we dat ook met alcohol doen na de drooglegging in de jaren 20,iedereen ouder dan 21 moet gewoon naar de coke shop kunnen gaan om zijn behoefte te halen.maar mischien hebben ze gelijk ..en zal de patser/hufter zijn geld op een andere manier opeisen en zich meer toeleggen op geweld en dan lopen niet alleen de zwakkere onder ons gevaar maar ook deze zogenaamde nette mensen en dat willen we niet he!

  Reply
 6. R
  11 januari 2017 - 22:23

  En ook het laatste stukje klopt niet H. J. K. Er is in de verschillende zaken in de bunker in R’dam alsook in zijn getuigeverklaring wel degelijk gesproken over “het hoe” en “waarom” hij met criminelen in zee is gegaan. Wel je huiswerk blijven doen hé. Niet zomaar beschuldigende vingertjes wijzen.

  Beste R.,

  Maar dat was niet het echte verhaal.

  Hendrik Jan

  Reply
 7. Trollz
  12 januari 2017 - 01:19

  Paul heet toevallig niet “John v/d Ven” alias “de koffer” de grootste infomant die de DEA ooit gehad heeft?? Voor de rest ga ik zwijgen en gewoon lezen:) set hem op

  Beste Trollz,

  Ik kan helaas niets melden over de ware identiteit van Paul.

  Hendrik Jan

  Reply
 8. Freek
  12 januari 2017 - 09:45

  Hendrik Jan, Ik schrik van de reaktie van Anoniem. Als dat waar is, is Martin onder het oog van de politie geliquideerd en heeft men niets ondernomen om de schutter te arresteren !?

  Reply
 9. Momo
  12 januari 2017 - 09:53

  Idd, het zou logisch zijn dat Martin die hele dag onder observatie stond. Verklaart waarom hij zich veilig genoeg waande om naar die sexclub te gaan. Als Paul idd een informant is kan Martin “geofferd” zijn: ‘Paul en justitie in conflict en Martin door beide gebruikt. Het lijkt mij dat ze er bovenop hebben gezeten en wellicht het hebben laten gebeuren ook. Iemand die in een beschermingsprogramma zit en dan, terwijl onder observAtie, wordt neergeschoten: nee, daar zul je van justitie niet veel meer over vernemen…

  Reply
 10. A
  12 januari 2017 - 12:58

  Martin had apartament in Scheveningen , maar wilde mensen laten denken dat hij in Rotterdam woonde.

  Reply
  • M.
   12 januari 2017 - 13:58

   Mja klopt, doordat Martin alles online gooide was ook makkelijk te zien dat hij niet in Rotterdam woonde ook al zei hij blij te zijn in zijn nieuwe stad Rotterdam. Toen hij bijv. naar villa Thalia ging zat hij in een hotel, als je daar woont waarom zou je dan in een hotel gaan zitten..

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.