Het typelint van Astrid: in de allesbrander?

Ik weet, er zijn een heleboel mensen die een heleboel andere dingen veel belangrijker vinden. Ikzelf ook, maar daar kan ik het nu nog net even niet over hebben. En waar ik mee bezig ben, daar is het allemaal wat hectisch en veel gedoe, en tijdverschil, en vliegen, dus daar gaan we ‘t maandag maar eens over hebben.

Van Sjerp Jaarsma kreeg ik nog een reactie over het typelint dat Astrid volgens haar boek ongeveer een half jaar vóór de Heinekenontvoering moest kopen van broer Wim. Sjerp Jaarsma had er niet eerder van gehoord en was ook druk met andere dingen, maar hem kennende verbaast het niet dat hij zich er toch wat uitvoeriger in verdiepte. “Was het wel een half jaar voor de ontvoering? Vandaag het boek van Astrid er bij gepakt. In de eerste druk op pagina 110 staat dat hij het tijdens de ontvoering vroeg. Dit maakt het nog ongeloofwaardiger omdat Astrid de volgende ochtend wordt gearresteerd (pag 111). Dat is woensdag 30 november 1983. De dag ervoor heeft ze hem het lint gegeven. Lijkt me sterk omdat ze die dinsdag 29 november volop bezig zijn met hun vluchtplan. Er hoefde niet veel meer getypt te worden. Het meeste was in de allesbrander gegooid. Zo zijn er nog wel wat tegenstrijdigheden. Moeten we het in Nederland maar eens over hebben.”

Zeker!

2 Reacties

 1. Alex
  11 januari 2017 - 15:36

  Tja, het boek staat vol opmerkelijke analyses, voorbarige conclusies en paradoxen.

  Er staat tig keer te lezen dat de verklaringen van haar en consorten zal leiden tot levenslang. Als je een boodschap maar vaak herhaald dan nemen veel mensen de boodschap over. Op zich een slim staaltje marketing.
  De analyses zijn echter niet opbouwend en zeker niet uitsluitend (dat het de enige mogelijkheid is en dat andere scenario’s daarmee uitgesloten zijn).

  Voorbeeld:
  1. Willem vraagt waar Cor woont en vraagt ook om de lamelle open te houden zodat ze Cor kunnen zien. Dit zou bewijs zijn. En Willem zou er vanuit gaan dat Sonja dit niet tegen Cor zegt.
  Erg onlogisch, het klinkt veel logischer dat Willem dit zegt juist om iedereen te waarschuwen. Of gewoon uit frustratie om zijn zus /Cor te irriteren.

  2. Willem zit achter de opdracht omdat hij zegt te weten dat Robert Cor heeft ‘weggetipt’ (direct of indirect door gevolgd te zijn).
  Dat Willem dit weet (zegt te weten) wil niet zeggen dat hij achter de opdracht zit. In de onderwereld denkt iedereen te weten hoe het zit en niet iedereen is de opdrachtgever.
  Zo zijn er vele voorbeelden.
  Het boekt maakt mij vooral duidelijk dat Astrid en Willem erg op elkaar lijken.

  Willem heeft weinig macht meer en ook geen geld. Willem heeft wel nog genoeg vijanden en ook vijanden die de zussen van Willem een gelegitimeerd doelwit vinden. Willem wil geld van Sonja, want zij heeft voor een miljoen geschikt. Dus er zal nog wel meer zijn. Volgens Willem geld waarvoor hij een risico heeft gelopen en niet zijn zus. Willem wordt voor de zussen een probleem, dus getuigen. Ik vraag me ook af of Astrid wel zo bang is als ze zich voordoet. Haar therapeut wist ervan, een goede vriend, haar kinderen…. Ze stelt wel erg veel mensen op de hoogte van iets wat absoluut niet mag uitlekken.
  De ervaring leert dat de waarheid heel anders in elkaar steekt dan wat in beginsel lijkt. Ik verwacht dat deze zaak nog ‘’opmerkelijke’’ wendingen zal gaan aannemen. En dat is dan wel weer interessant.

  Reply
 2. Trouwe Lezer
  11 januari 2017 - 16:37

  HJK,

  even off topic. Ik weet niet of je de radio luistert maar wat vind jij van de propoganda die wordt verspreid onder het volk via de main stream media. Geef eerlijk toe dat het eenzijdig en verdraaid nieuws is. Voorbeelden zoals MH17, Rusland demoniseren etc etc. Elke dag hoor ik tal van leugens, puur omdat een weldenkend mens meteen al hoort dat het een grote lariekoek is wat ze verkondigen.

  Nu heb ik een paar vragen voor jou. Hoevaak ben jij benaderd door de diepe staat/geheime dienst/ etc om bepaalde dingen niet te publiceren. Of om haast elke levensechte samenzwering af te doen als complot. Wat was voor jou het aanbod om eieren voor je geld te kiezen.

  Ik herinner me een reactie van jou waarin jij stelt dat de CIA de grootste criminele bende is. Waarom besteed je hier geen groot artikel aan. Alleen als je al een beetje gaat google en de ”nepnieuwssites” raadpleegt kom je al een heel eind. Ik wil je wel op weg helpen.

  – Arabische lente, MK Ultra, JFK, Oekranie/MH17, Vluchtenlingencrisis, Vrijwel elke opstand/regime verandering, wereldwijde drugshandel etc.

  Of over het bankenkartel Rothchild. ZIjn dit geen criminele grootmachten in uw ogen?

  Ik lees elke dag uw site en waardeer uw artikelen. Maar ik vind dat je de vinger is op de zere plek mag leggen. Tenslotte ben je journalist. En als je wil dat je kinderen van je kinderen in een normale wereld opgroeien moet er iets gebeuren. Het ligt allemaal in jullie handen. Indirect hebben jullie allemaal bloed aan jullie handen.

  Beste Trouwe Lezer,

  Helaas ben ik nog nooit door ‘de staat’ of iets wat erop lijkt benaderd om dingen niet te publiceren.

  Hendrik Jan

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.