Onbegeleid verlof voor ‘monster’ Mike, moordenaar van meisje van Nulde

Er is – zie bijvoorbeeld Hart van Nederland – wat te doen over het onbegeleid verlof van Mike J., de ‘stiefvader’ van Rowena, die haar vermoordde. Martin Huisman, de biologische vader van Rowena, zegt er het een en ander over.

Dat Rowena een gruweldood is gestorven, is buiten kijf. Dat de moordenaar een zieke geest is, is vastgesteld. Wat mij vooral is bijgebleven is de rol van moeder Wanda. In de loop der jaren ben ik haar regelmatig ‘tegengekomen’.

Wat iedereen zich afvraagt is: waarom laat je dit gebeuren, als moeder, met je kind? Er is toch zoiets als moederliefde? Moeders die als wolvinnen vechten voor hun kind? Het probleem bij Wanda en Rowena was: er was geen moederliefde. Wanda had geen tot weinig moederlijke gevoelens voor Rowena. Dat is eigenlijk vooral heel erg zielig.

Vrouwen zoals Wanda hebben het in de gevangenis niet te gemakkelijk. Daar zitten ook veel moeders. Sonja, de moeder van Savanna, ook zo’n soort zaak, zat tegelijk met Tottie Kiel – de tunnelgraafster van Breda- in de gevangenis. Sonja werd gehaat.

Rowena en Rochelle

Een fragment uit het boek Tottie’s vlucht. 

Vóór Savanna kreeg Sonja al twee kinderen, die net als Savanna tijdelijk uit huis zijn geplaatst wegens mishandeling. Die kinderen zijn uiteindelijk toegewezen aan hun vader. Over het jongere halfzusje van Savanna, Rowena, krijgt Sonja waarschijnlijk nooit meer het ouderlijk gezag terug. Mario B. ook niet, want hij heeft zich nooit als haar vader laten registreren. Dit laatste werd duidelijk tijdens de behandeling van de zaak in hoger beroep, bij het gerechtshof in Den Haag. Daar kreeg Mario B. een veel zwaardere eis: dezelfde als Sonja. Acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De aanklager bij hof vond dat Mario wel degelijk heeft meegewerkt aan de dood van het meisje, omdat hij haar nauwelijks te eten gaf. Savanna stierf door een combinatie van ondervoeding en verstikking. “De honden werden thuis beter verzorgd dan Savanna,” zei de aanklager.

Sonja en Mario waren in september 2004 aangehouden toen zij het lijkje van Savanna in de bossen bij Holten wilden begraven. Het vonnis van het hof: zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor Sonja en twee jaar cel en tbs met dwangverpleging voor Mario.”

Aldus het boek. 

In Trouw een interview met Sonja (Cecilia), zie hier

8 Reacties

 1. Momus
  6 januari 2017 - 10:51

  Volgens mij haal je hier 2 zaken door elkaar, die van Savanna en die van Rowena.
  De moeder van Savanna heette inderdaad Sonja. Maar dat is niet de moeder van Rowena…

  Beste Momus,

  Je hebt gelijk, ik heb het aangepast. Dank!

  Hendrik Jan

  Reply
 2. Bert1968
  6 januari 2017 - 12:51

  Sonja had/heeft een 2e kind dat Rowena heette. Vandaar wellicht de verwarring.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1730562/2005/06/01/Moeder-kan-ook-nooit-iets-goed-doen.dhtml
  “Met haar man Mario achter het stuur en Savanna in de achterbak rijdt Sonja met hun baby Rowena op schoot door Overijssel, op zoek naar een plek om Savanna’s lijkje te laten verdwijnen.”
  En
  “Waarom noemt Sonja haar Rowena, net als het Meisje van Nulde, dat in stukken in het water werd gevonden? ,,Omdat ik wilde bewijzen dat er een Rowena gelukkig kon opgroeien,” verklaart ze later.”

  Reply
 3. Mr.Wilson
  6 januari 2017 - 17:49

  Af en toe lees je dingen en hoop je dat er vandaag of morgen een real life Dexter Morgan opstaat in Nederland…

  Reply
  • Siem
   6 januari 2017 - 23:01

   @Mr.Wilson

   Zo hartsgrondelijk mee eens. Een Marianne Bachmeiertje zou in deze meer dan begrijpelijk zijn als die laffe sadistische kinderbeul ooit nog vrij komt. Eerder een Bachmeiertje was nog beter geweest,

   Reply
 4. Siem
  6 januari 2017 - 22:52

  Er zijn uitzonderingen op de regel dat mensen, ook na het plegen van een zwaar misdrijf, een tweede kans verdienen. Moord/doodslag op kinderen, seksueel misbruik van kinderen, zware mishandeling van kinderen lijkt in de categorie veroordelingen doorgaans lichtere straffen op te leveren dan de straffen voor volwassenen die elkaar om welke reden dan ook uit het leven blazen. Met andere woorden: volstrekt afhankelijke kinderen (de minst weerbare medemensjes in de maatschappij) zijn voor laffe en/of zieke geesten de makkelijkste prooi en komen er, al dan niet postuum, ook nog eens bekaaid vanaf ala het gaat om juridische vergelding.
  De zwaar gestoorde moordenaar van Rowena Rikkers verdient geen tweede kans en de rechters die die gek geen levenslang gegeven hebben zouden zich kapot moeten schamen. Een paar feiten:
  – Mike J. werd eerder ontslagen als aspirant politieagent omdat hij zich schuldig had gemaakt aan heling en weer later werd hij veroordeeld voor een bankoverval.
  -Mike J. was er tijdens zijn voorarrest trots op wat hij met het meisje gedaan had. Vertelde dat in geuren en kleuren aan medegedetineerden en hing zijn cel vol met alle foto ‘s en verslagen in de media. Zowel de medegedetineerden als bewakers hadden een bloedhekel aan Mike J. , maar niemand ondernam (helaas) iets tegen de gek. Hoogstens haalden de klachten van medegedetineerden de krant. Mike J. was uiterst intimiderend, agressief en maakte gebaren van de keel doorsnijden waardoor hij waar mogelijk gemeden werd. De bajesklanten en bewaarders waren opgelucht toen J. werd overgeplaatst, voor TBS-onderzoek.
  De handelingen van ‘stiefpappie’ Mike J. de maanden voor de moord op Rowena. Eigenlijk al vanaf het begin dat ‘moederlief’ Wanda Rikkers met haar 2 dochtertjes bij haar Rotterdamse chat-lover in was getrokken:
  – Koude douches voor Rowena en haar jongere zusje Rochelle.
  – De benches voor zijn hond Boy, hij had 2 benches die op elkaar stonden, gebruiken om Rowena meer dan eens daarin op te sluiten. Rowena werd geplaatst in de bovenste, als Boyke de Amerikaanse Staffordshire terriër al in de onderste zat.
  – Schoppen, met stalen neuzen op zijn ‘stoere’ boots.
  – Stompen, slaan en tegen het einde van Rowena ‘s leventje zware vuistslagen in de buik van het kind, Nieuwe locatie, omdat eerder de blauwe plekken op het lijfje van het kind begonnen op te vallen.
  Na de marteldood van Rowena:
  – Het dode kind wordt door Mighty Mike, de ooit aspirant agent, de latere roofovervaller, de stoere terrier eigenaar van pittbull Boy, in een vrieslade van de koelkast gelegd. Dat moet wrikken en duwen zijn geweest gezien de maten van zo ‘n vrieslade, terwijl ‘moederlief’ die even daarvoor nog de ‘reanimatiepoging van haar kind aanschouwende’ volgens haar verklaring een rondje ging lopen.
  – Enkele dagen later ziet de J. een speciebak van de Praxis staan en eureka! Hij komt op het idee om de ingenomen ruimte van de vrieslade op te schonen. Na al zijn eerdere leugens vertelt Mighty Mike in verklaring 20 plus uiteindelijk hoe hij Rowena heeft ontleed:
  – Eerst de voetjes
  – Toen de beentjes
  – Daarna de handjes
  – Toen de armpjes
  – Daarna het hoofd
  En daarna voor alle zekerheid, om herkenning te bemoeilijken:
  – Oortjes afgesneden
  – Ogen verwijderd
  – Lippen afgesneden
  – Voortandjes eruit getrokken

  En dan volgt her en der de verspreiding van Rowena door Mighty Mike op een dagje na een gezellig bezoek aan het Dolfinarium met moederlief Wanda en het overgebleven zusje. Want, verklaarde Mike: ” Ik had Rowena ooit beloofd dat we nog naar het Dolfinarium zouden gaan.”

  Het is te ziek voor woorden dat Mike J. ooit nog ‘buiten’ komt. Het is te ziek voor woorden dat ‘moederlief’ Wanda Rikkers al na 4 jaar buiten stond en inmiddels kind 4 en kind 5 heeft kunnen werpen, en heeft kunnen behouden. Het is te ziek voor woorden dat in dit beschaafd landje, althans beschaafd op papier, gruwelmisdrijven begaan naar kinderen zoals op Rowena zo minimaal worden bestraft door den hoogopgeleide black-dresses. Schandelijk.

  Voor het eerst in mijn leven een petitie ondertekend op juridisch vlak. Monsters als Mike J. horen never ever terug te kunnen keren in ‘de vrije maatschappij, Tekenen!
  http://www.petities24.com/signatures/mike_j_mag_niet_op_onbegeleid_verlof/start/0

  Reply
  • 7 januari 2017 - 10:29

   Raar maar waar .. ook ik heb in deze getekend .. niet alleen maar om zijn walgelijke daad maar om de willekeur van toewijzen levenslange straffen, TBS en verloven.

   Had Mike extra bescherming in de bajes Siem?
   Weet jij dat?
   Of zat hij op een speciale afdeling tussen een stel slapjanussen in?

   Grt

   Jacqueline

   Reply
   • Ton van D.
    8 januari 2017 - 08:51

    Toch wel apart dat de vrouw van een tot levenslang veroordeelde meervoudige kindermoordenaar durft mee te praten in deze discussie. Schaam jij je nou werkelijk helemaal nergens voor?

    Reply
    • VandaagAnoniem
     8 januari 2017 - 17:30

     Dag Ton,
     Toevallig de uitzending gemist van o.a. Een Vandaag?
     Hagemann heeft onterecht levenslang, zonder DNA want dat is weggegooid.
     Een ex-vriendin en vrouw van lichte zeden heeft een verklaring afgegeven aan vriendje Peter R de Vries voor een paar duizend euros. Een gekochte verklaring heet dat. Zo kan iedereen dus levenslang krijgen.
     Heel toevallig werkte de ex ook in Boccaccio waar Martin Kok laats het leven uit is geschoten. Maar goed Hagemann heeft dus levenslang op een ‘hear say’. Erg hè?

     Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.