Ontsnapt uit De Koepel: de moord op de orchideeënkweker

De toch wel spectaculaire ontsnapping van de Rotterdamse crimineel Elias Adahchour (24) op woensdag 17 januari maakt de tongen los. Elias ging er, met een handboei om zijn linkerpols, vandoor na een behandeling in het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis. Hij was gewond aan een arm en moest naar het ziekenhuis om het gips eraf te laten halen. Eenmaal buiten, in de koude buitenlucht, net voor hij in het busje moest stappen, zette hij een enorme sprint in. Hij liet zich niet afschrikken door waarschuwingsschoten en rende zijn vrijheid tegemoet.  Elias wist zich schuil te houden en is – bij het ‘ter perse gaan’ van dit bericht – nog steeds niet getraceerd.

De ontsnapping was aanleiding voor een terugblik op een andere spectaculaire ontsnapping: van de Delftse crimineel Karel Pronk, die in 1991 uit de Koepel in Haarlem wist weg te komen met behulp van zijn zwager Fried Friebel, een glazenwasser die zijn ladder inzette om Karel – en drie anderen – over de muur te laten komen. Daar kwam al snel een reactie op:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.