Peer van der Linden: geliquideerd, maar waarom?

“In de Lunetstraat in Breda is vrijdagavond een man doodgeschoten. Het gaat vermoedelijk om de 60-jarige Bredanaar Peet van de Linden, een bekende van de politie uit het criminele milieu en woonachtig op het woonwagenkamp aan de Edinsonstraat. De politie houdt er sterk rekening mee dat het gaat om een liquidatie.”

Schrijft BN/De Stem. Er is een autobedrijf Van der Linden aan de Edisonstraat, dat zal om dezelfde gaan. Het speelde zich af vlakbij het roemruchte café ‘t Hoekske. In het boek over de hooligans van Rotterdam staat erover: “Er worden vuurwerk en stenen gegooid. NAC maakt geen schijn van kans en deze dag is dan ook als een nederlaag van NAC de boe- ken ingegaan. Bij de vluchtpoging wordt er welgeteld één Feyenoorder opgepakt. Onze Delse Raver is de lul. Enkele uren later is hij alweer vrij. Het is die dag een Rotterdamse windhoos die zo snel als hij kwam en zijn sporen naliet ook weer vertrok. De kroeg werd direct daarna omgedoopt tot Wegrencafe ’t Hoekske. Wat een dag was dat, een dag om nooit te vergeten.”

Blijft de vraag: waarom? Van der Linden was een oudgediende, die het klappen van de zweep kende als geen ander. Wellicht spoedig nieuws van onze Brabantse correspondent.

 

4 Reacties

 1. Pipo
  7 januari 2017 - 15:41

  Zal ook wel weer gewoon Peter heten. In Brabant heten alle Peter’s bijna Peer…

  Reply
  • Scarface
   7 januari 2017 - 17:53

   en/of Peerke! Autohandel, woonwagenkamp, meestal denkt ‘men’ dan ook aan de hennephandel. Maar dat zullen ‘we’ maar als speculatief beschouwen! Later nog een uitgebrande Audi RS5 in Bavel aangetroffen. En een uitgebrand voertuig in Essen. Lijkt toch te gaan om een proffesionele liquidatie.

   Reply
 2. Legion
  7 januari 2017 - 23:54

  Tja, zo gaan die dingen toch, ik kijk er niet meer van op, t zal wel niet gaan om n zak snoep die is afgepakt

  Reply
 3. mikey
  11 januari 2017 - 00:10

  mij ontgaat de relevantie van het verhaal van die feyenoord aanval op t hoekse in relatie tot deze liquidatie…

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.