Tessa van D.: gezellig in ‘de gevangenis van Roermond’

In het vorige bericht, over Tessa van D., staat dat ze sinds anderhalve maand in de gevangenis van Roermond vertoeft. Vanwege het tijdverschil – toen dit bericht op de site van De Telegraaf stond was het bij mij nog nacht – had ik geen tijd eerst dingen te checken, maar ik vroeg me wel af welke gevangenis dat dan wel mag zijn. Roermond? Lijkt me eerder Ter Peel in Evertsoord of omgekeerd (ik haal de namen van het dorp en de gevangenis elke keer door elkaar, maar ik zeg maar zo: een kniesoor die daarop let, je zal er maar zitten).

Wat me ook verbaasde is waarom ik dat nieuws niet had en andere Nederlandse media wel. Normaal gesproken zou ik dit als eerste hebben gehoord, als men dit naar buiten wilde brengen. Dus Esther Vroegh, advocate van Tessa, maar eens geappt (foto boven: geheel links vooraan).

Esther Vroegh: “Het artikel in het Brabants Dagblad en De Telegraaf is klakkeloos overgeschreven van een Belgische krant. Sinds wanneer heeft Roermond een vrouwengevangenis? En we hebben geen enkele medewerking gegeven aan welk artikel dan ook gegeven.”

Het artikel komt uit Het Laatste Nieuws.

Esther Vroegh: “Cliënte noch haar familie, meer in het bijzonder haar moeder noch raadsvrouwe, heeft ooit één woord met deze journalist gewisseld over deze zaak, laat staan recent. Afgezien van de vele feitelijke onjuistheden, voert hij niet geraadpleegde bronnen op. Het is ronduit een diskwalificatie van andere media dat ze klakkeloos een dergelijk artikel overnemen zonder te onderzoeken wat ervan klopt.”

 

3 Reacties

 1. Bert1968
  6 januari 2017 - 18:48

  https://www.dji.nl/locaties/penitentiaire-inrichtingen/pi-zuid-oost/pi-roermond/index.aspx
  “De locatie Roermond vormt samen met de locatie Ter Peel de Penitentiaire Inrichting (PI) Zuid-Oost.”
  Tis PI Ter Peel in het gehucht Evertsoord. Mannen in Roermond, vrouwen in Evertsoord, een organisatie. Niets om je druk over te maken, zeker niet als advocaat. Wij, de rest van de wereld, zijn voorlopig verlost van een stel gewetenloze moordenaars.

  Reply
 2. De vries
  6 januari 2017 - 18:59

  Dit is geen aanvraag van haar maar een wet namelijk WETS bepaald dat. Straf uitzitten in je eigen land binnen Europa en je straf wordt exact overgenomen echter de VI voorwaarden van het land waar je ingeschreven staat. Buiten Europa val je onder de WOTS die ingewikkelder is, want het land waar je veroordeeld bent hoeft niet mee te werken maar mocht dat lukken ben je meestal wel vroeger vrij dan met WETS. Je kan alles hierover terug vinden op site van justitie.

  Reply
 3. Siem
  7 januari 2017 - 00:02

  Quote: Het is ronduit een diskwalificatie van andere media dat ze klakkeloos een dergelijk artikel overnemen zonder te onderzoeken wat ervan klopt.”
  – Dat gebeurt wel vaker, zo ook de overgenomen media-blunders inzake Martin Kok en zijn familie.
  Maar HJK, wat ik mis in de reactie van Esther Vroegh is de bevestiging of ontkenning dat client Tessa al dan niet op eigen verzoek naar NL is overgeplaatst.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.