Foto’s die de site nog niet haalden: Yildiz (Colombia) en Bruin Kok

Aan de berichten is op dit moment niet heel veel toe te voegen. We hadden het eerder van de week over de liquidatie van de Australische Turk Erdinc (‘Edi’) Alper Yildiz in Colombia. Het is niet zo vreemd dat de andere  Nederlandse daar niks aan doen: wat moeten wij met een Australiër in Medellin? Dat komt omdat men geen weet heeft van de achtergronden en dat is misschien maar beter ook. Kreeg nog wel deze foto doorgestuurd.

Colombiaanse bericht staat hier

Mijn vorig bericht, over de connectie met de twee dode Colombianen in Delfgauw en de biker uit het appartement in Madrid staat hier 

En van Anna Korterink kreeg ik nog een sfeervol plaatje van de boekpresentatie van ‘Kokkie’, met de vader van Martin (Bruin Kok) links en naast hem Gerlof Leistra en Marian Husken. Je krijgt bepaald niet de indruk dat de politie erg hard loopt om de moord op Martin op te lossen en wat er allemaal ook van zij, dat hij onverantwoorde risico’s nam, dat zal allemaal waar zijn. Maar je zit daar wel met een vader die zijn zoon kwijt is.

Dat is wat mij het meest is bijgebleven van Martin: zijn neiging om dingen af te breken als alles goed ging. Dat is een herkenbare persoonlijkheidsstoornis (of zoiets). Het zijn mensen met capaciteiten die  een bepaalde spanning nodig hebben. Ze vallen in een soort gat als ze een bepaald doel hebben bereikt. Dan helpt geen wijze raad en goedbedoeld advies van vrienden en collega’s, dan moet er iets stuk.

6 Reacties

 1. John
  17 februari 2017 - 18:47

  Ik denk dat er een heel vuil luchtje aan de hele zaak van de moord op Kok zit.

  Er word niks gepubliceerd,geen opsporing verzocht etc.

  Het zal me niks verbazen als de hele zaak in de doofpot gestopt word.Volgens mij werd het bij bepaalde “hoge kringen”net allemaal een beetje te heet onder hun voeten.

  Reply
 2. cr7
  17 februari 2017 - 20:26

  wat moet de politie meer doen ze hebben hem safehouses aangeboden hij kondigt notabene aan op twitter naar sekshuis boccacio te gaan appeltje eitje voor de mensen die hij allemaal heeft beledigd zijn niet bepaald kaliber kruimeldief.. wie zaait zal oogsten rip martin

  Reply
  • JM
   17 februari 2017 - 23:12

   Check het filmpje ook vlindercrime van Dennis en luister goed : wat Martin op de dag van zijn overlijden zou leveren.
   Mmmmm dit zegt toch ook wel iets?

   Reply
 3. krystof
  17 februari 2017 - 23:32

  waar is Martin voor z\’n dood mee bezig geweest ???,anders dan Paul en USB stick
  trouwens een beetje dom van kokkie om geen kopie te maken en ergens te deponeren.
  Ik neig ernaar te te zeggen dat ik wel weet uit welke hoek de wind waaide, maar ik zal toch een slag om de arm moeten houden, want je weet het maar nooit

  Reply
 4. Mokerhard
  18 februari 2017 - 04:10

  Lijkt me sterk dat doofpot gedoe.
  Ik denk zelf dat politie wel het een en ander weet, maar vanwege daderkennis zo weinig mogelijk loslaat om de kring van verdachten te beperken.
  Misschien is het een breder onderzoek en is de moord op martin een onderdeel ervan.
  Het is inderdaad erg voor zijn nabestaanden, maar daar had hield die zelf ook weinig tot geen rekening mee als het om anderen ging.

  Reply
  • Joost
   18 februari 2017 - 21:32

   Ga helemaal mee met Mokerhard.

   Dat politie mediastilte hanteert geeft vaak aan dat ze over (voldoende) informarie beschikken maar dat ze strafrechtelijk nog niet alles rond hebben en/of op grond van strategische overwegingen (o.a. gerelateerde onderzoeken, afschermen bronnen en werkwijze onderzoekteam, etc.) wachten met vervolg acties.
   Liquidatie heeft ‘pas’ 2 maanden terug plaatsgevonden en was geen (huis, tuin en kokkie) doodslag met beperkt aantal verdachten uit de directe omgeving van het slachtoffer.

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.