Holleeder weer voor het hekje: neuzen die voorbijgaan en stotende tronen

Morgen (voor velen inmiddels vandaag) is er weer een zitting in de zaak tegen Willem Holleeder. Dat zal wel weer dringen worden en normaal gesproken was ik er ook bij geweest, maar helaas moet ik ook dit criminele hoogtepunt van de week aan mijn neus voorbij laten gaan, wegens verre afwezigheid. Ik heb begrepen dat er niet heel veel spectaculairs te verwachten is. Misschien iets over de voortgang van de voorgenomen verhoren van Astrid, Sonja en Sandra en iets van  een planning. 

De foto boven maakte ik eerder deze week op Schiphol. Omdat ik al even geen nieuw boek had uitgebracht was ik al een paar keer op Schiphol geweest zonder dat er een boek van mij lag. Dat is toch even vervelend. Maar nu lag ‘de nieuwe Cor’ er. De uitgever belde net: loopt als een trein, moet worden bij gedrukt. Is eigenlijk ook veel te goedkoop. Ik moet bekennen dat de foto boven lichtelijk gemanipuleerd is, althans: ik heb mijn boek even ergens anders neergelegd. De oorspronkelijke situatie is hier:

Ook goeie plek, maar er lagen er maar een paar meer, de kleinste stapel van allemaal (dat krijg je als het goed loopt). En ik wilde toch een foto maken van de top-vijf. Met heel mooi: op nummer 1 De kouwe ouwe van Vico Olling en Martijn Haas.

‘Mijn’ uitgever mag trouwens ook niet klagen: er lagen minstens drie boeken van Just Publishers: Hotel K. en de Rotterdamse Penoze. Van Gerhardt Mulder. Waar ik dan weer minder enthousiast over ben. Vanwege mijn Haagse Penoze, dat toch een totaal ander boek is dan die serie van Mulder.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.