Schaduw van Rotterdam over boekpresentatie ‘Kokkie’

 

Vlinderscrime is weer online en dat komt dezer dagen goed uit. Gistermiddag was de presentatie van het boek van Timo van der Eng over Martin Kok. ‘Kokkie’. Daar ontbrak iemand die er eigenlijk ook wel bij had willen zijn: Dennis van den Berg, verdachte in de Rotterdamse ‘douanegate’. Ook ‘Paul, onze man in Colombia’, had er wel bij willen zijn, maar voor beiden geldt dat tussen dromen en komen wetten in de weg staan en praktische bezwaren. Dennis is overigens wel op Vlinderscrime aanwezig: hij heeft samen met vriendin Angelique een interview gegeven. Zie hier

Wel aanwezig bij de presentatie: de vader, broer en de  laatste vriendin van Martin. In het verslagje op Vlinderscrime (zie hier) worden diverse misdaadjournalisten genoemd: Gerlof Leistra (bovenste foto helemaal links), Vico Olling van Panorama, Wim van de Pol, Vincent Verweij,  Jens Older Kalter, Anna Korterink, Joost  van der Wegen, Eric de Bondt, Silvan Schoonhoven en Marian Husken.

Ook aanwezig: Okkie Octave. Hij legde het contact over de gestolen schilderijen (Van Gogh), een onderwerp waar hij samen met Martin in was gedoken. Vincent Verweij maakt daar een documentaire over. Zou heel wat meer over te zeggen zijn, maar dat komt later.

Het boek kan hier worden besteld

 

 

1 Reactie

  1. jo
    18 februari 2017 - 13:14

    Jeetje, aan de foto’s te zien was Anna de enige in de verre omtrek onder de 60!

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.