Mysteries over doden: Jeroen en Michou (Dominica), vrouwen in Hattem

“Wat een ongelooflijk beroerde misdaadjournalist ben jij!”

“Wil iedereen aub zn bek houden, het was mijn vrouw en heb haar vandaag begraven. Een beetje respect zonder over fucking zwijnen te praten… HEt zou eens andersom moeten zijn dankje…”

Twee reacties, afgelopen dagen. De eerste kan natuurlijk in principe bij elk bericht staan, maar het zal geen toeval zijn dat het een reactie is op een bepaald onderwerp. In dit geval, toch wel wat verrassend, over de raadselachtige dood van Jeroen en Michou uit Voorburg, die overleden tijdens hun huwelijksreis op Dominicaanse Republiek. Zie hier. Het is volgens mij altijd onduidelijk gebleven wat de oorzaak was. De familie heeft er altijd het zwijgen toe gedaan. Ieders goed recht, maar je krijgt dan wel speculatie. Voedselvergiftiging door het eten van verkeerde vis is wat het meest is blijven hangen. Ik kan me aardig vinden in het stuk dat Bart Bakker in september 2016 schreef.

Het is inderdaad nogal onwaarschijnlijk dat twee gezonde jonge mensen – bovendien was Jeroen ook nog kok – als enige van een hele groep met zo’n vergiftiging te maken zouden krijgen. Veel waarschijnlijker is een combinatie met iets anders. Foute xtc, bijvoorbeeld. Ik heb zo ‘t idee dat degene die mij een beroerde journalist vindt, het niet eens is met die conclusie. Het stuk van Bakker staat hier 

De andere reactie is naar aanleiding van de vondt van het lichaam van een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn, bij Hattem.  Een van de verklaringen voor het op verschillende plekken aantreffen van spullen is volgens Veluwenaren dat wilde zwijnen met kledingstukken, de tas en de telefoon aan het slepen kunnen zijn geweest.

Als zij zelf niet deze dingen op verschillende locaties heeft gedropt – wat tamelijk onverklaarbaar zou zijn – dan moet er een andere oorzaak zijn. Omdat er volgens de politie geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, is dit een logische verklaring. In deze tijd van het jaar zijn ‘s morgens vroeg de zwijnen erg actief in dit gebied. Het is mij niet duidelijk waarom politie en familie niet wat meer informatie geven, zodat er aan onnodig gespeculeer een eind komt. Overigens kan ik me moeilijk voorstellen dat de reactie inderdaad van de man van het slachtoffer is. Maar misschien zullen we dat ook nooit weten.

In een van de vorige berichten had ik het ook over de spoorloze verdwijning van Eefke Wolf, in hetzelfde gebied. Iemand wees me naar aanleiding daarvan op een website waarin het een en ander over die zaak wordt geschreven. Daar had ik naar willen verwijzen, ware het niet dat daar een reactie op geplaatst is die mijns inziens niet door de beugel kan omdat er een dader met naam en toenaam wordt genoemd. Terwijl de man nimmer verdacht is geweest. En hij blijkens andere reacties ook bepaald niet de eerst aangewezen verdachte zou zijn. Vorig bericht staat hier

 

 

 

2 Reacties

 1. Ilkie
  16 maart 2017 - 22:56

  Hallo HJK,

  de linkjes die met “hier” aanduiding zijn met ios ipad niet te openen op jouw website. Dit is al een tijd lang zo en je weet ervan want je bent er eerder op gewezen.. Opvallend dat in een ander bericht van gisteren (lijken in zuur etc) een reactie met een link met een volledige URL staat die wel te openen is. Is het een grote moeite voor je om eens te kijken of je dit kunt (laten) oplossen?

  Reply
  • Troef
   19 maart 2017 - 07:51

   Wat loop je nou op zo’n toon te janken met je iPad2.. gewoon degelijke apparatuur aanschaffen.

   Links openen hier prima met iOS, HJK, nix meer aan doen hoor.

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.