Slachtoffer Curaçao: markeerde zijn staanplaats op de begraafplaats…

Het was mij even onduidelijk wat er precies op dat ene filmpje stond, bij het vorige bericht over de schietpartij op Curaçao. Maar daar staat een van de slachtoffers op. De man met het rode shirt. Dit filmpje is gemaakt op 18 februari, bij de begraafplaats. De parade van het carnaval zou hier langskomen.

Hij is met een spuitbus zijn staanplaats aan het markeren. Dan komt er iemand anders aan die hem probeert de bus af te pakken en roept: ‘Jij gaat hier niet staan!’ Dat dit zich afspeelt op een begraafplaats, en dat het precies een maand later is dat hij wordt doodgeschoten, valt in Antilliaanse kringen in gevoelige harten. Het lijkt inmiddels steeds duidelijker dat alle vier de slachtoffers onschuldig waren. Het doelwit was een man met rasta-haar. De schutters hebben gedacht dat hij bij die Snèk stond, maar dat was vermoedelijk iemand anders, die erop leek. De andere slachtoffers waren daar toevallig. De één verkocht eten, de ander kwam eten halen en en kwam iemand sigaretten kopen.

De namen zijn inmiddels ook bekend: 

Harold Antonio Francisca

Purcival Delano Brooks (54)

Reegi Riedeel Arcangeles Angelista (32)

Elery Zedelkia Harvey Aeneas Jair Cijntje (39)

De laatste was op de plaats delict overleden, de andere drie onderweg naar of in het ziekenhuis.

3 Reacties

 1. Pablo
  21 maart 2017 - 02:28

  R.I.P AFTA Zal je nooit vergeten maat !

  Reply
 2. Bondtehond
  21 maart 2017 - 10:41

  Inmiddels is bekend dat de aanslag wel degelijk bedoeld was voor één van de vier slachtoffers. Elery Cijntje was naar verluid het doelwit vanwege bedreiging van enkele personen op social media, waaronder Facebook. Hij was ook degene die op slag dood was. De andere drie zijn wat later op weg naar en in het ziekenhuis gestorven. Er schijnt ook een videootje in omloop te zijn waarop te zien zou zijn dat een van de daders na het schieten snel een telefoon uit de zak van Elery Cijntje pakt en nog verder op zoek is naar iets. Men denkt een wapen. Dat is maar heel kort geweest natuurlijk voor de daders op de vlucht sloegen en de video kan ik niet vinden, maar een betrouwbare ooggetuige vertelde me dat. Elery Cijntje had ook rasta-haar, alleen op een deel achterop zijn hoofd, want bovenop zijn hoofd was hij kaalgeschoren. Hij schijnt de crimineel van het vietal te zijn geweest. Je bron zegt veel, maar het klopt niet helemaal. Ik heb mensen gesproken die paar minuten na de schietpartij reeds op de plaats-delict waren bij Parera op de toegangsweg naar Punda net naast ‘Snektruck Alaska’, zoals hij het noemt. De politie beklaagt zich dat zo weinig ooggetuigen iets willen zeggen, wat er volgens hen op zou duiden dat de ooggetuigen de daders kennen en daarom niets willen (durven) zeggen.

  Het videootje wat je toont met Reegi Angelista kan dan wel gevoelig liggen, maar de andere man die is te zien in de video zou echter volgens mijn bron gewoon een familielid zijn van Reegi Angelista en het zou meer dollen onder elkaar zijn dan dat het een serieus probleem betreft.

  Als de aanslag bedoeld was voor Elery Cijntje zijn de andere drie slachtoffers dus colleteral damage zijn. Of het slechts voorbijgangers betreft valt te betwijfelen, want Reegi Angelista en Elery Cijntje houden zich op in hetzelfde wereldje van dragracers, zoals gisteren reeds gezegd. Die andere twee, Percival ‘Piet’ Brooks en Harold Francisca durfde mijn bron geen uitspraak over te doen.

  Reply
 3. chris
  22 maart 2017 - 07:38

  Toeval dat er vorig jaar in den haag ook een antilliaan met de naam cijntje werd doodgeschoten. Vermeend nls lid.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.