Farid uit Houten: vermoord op bekende afspraakplek in Wateringen

Gisteren was ik geografisch even in de war met Sylvain Poons en Tom Manders. Allebei straten in of dichtbij Wateringen, in het zuiden van Den Haag. Ik kom daar vaak langs. Op Tweede Paasdag is op de parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat, bij de KFC, de 39-jarige Farid uit Houten doodgeschoten, in zijn zwarte Citroën C3.Het is een bekende afspreekplek. Ik ben daar ook weleens in het holst van de avond geweest. Het is er donker, je bent buiten het zicht van camera’s en als de KFC gesloten is, is er geen kip te zien. Sommigen zien dat als veilig. Maar het is inderdaad voor iemand die iets te vrezen heeft een overzichtelijke situatie. Je kunt zo gaan staan dat je aan de achterkant niet aangevallen kunt worden en dat je alles wat verdacht is kunt zien aankomen. Ik denk dat er vooral gebruik van wordt gemaakt door personen uit de regio’s Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Iets na elf uur ’s avonds hoorden getuigen dat er geschoten werd en zagen ze dat Farid in zijn auto onder vuur werd genomen vanuit een grijze stationwagen.

“Vanaf die plek op de Sylvain Poonsstraat zijn er twee mogelijke vluchtroutes. De ene leidt de stad uit richting de snelweg A4, de andere voert naar de Haagse binnenstad.”

Zegt Opsporing Verzocht.

Dat is nogal rekbaar. Je moet eerst een paar honderd meter richting Wateringseveld, dan kun je kiezen of je rechtsaf gaat naar de snelweg of linksaf naar het Wateringseveld. Dat laatste is geen optie: daar rijd je een eindeloze woonwijk in. Als je rechtsaf gaat, rijd je terug naar een kruispunt waar je kunt kiezen tussen de snelweg (linksaf) of rechtsaf, naar Den Haag Zuid. Dat laatste is ook geen optie voor iemand die probeert snel weg te komen, natuurlijk is men gewoon naar de snelweg gereden en daar kun je dan nog kiezen of je richting Den Haag rijdt of richting Rotterdam. Al dan niet naar de binnenstad. 

Het zou mij verbazen als er géén verband is met de eerdere recente liquidaties in Utrecht en omgeving (Nieuwegein). 

 

3 Reacties

 1. ondieper
  19 april 2017 - 09:31

  Farid r.i.p. ouwe laatst zag ik je in de hornbach nieuwegein met je vrouwtje ik tikte je aan om je te begroeten. Je schrok enorm, maar je begroette me hartelijk. Waar ben je in beland jongen. Zo zonder. Veel sterkte aan je goedlachse broertjes en altijd vriendelijke vader. Allah rahmoe broeder..

  Reply
  • loveforhim
   20 april 2017 - 09:50

   was die getrouwd….? heeft die kinderen achtergelaten? allah ie rahmoe

   Reply
 2. M.
  19 april 2017 - 13:27

  Er zijn daar in de regio(wippolderlaan) verdacht veel camera’s langs de weg opgesteld. Plaatselijk ben ik redelijk bekend, richting Naaldwijk zijn er de nodige opgesteld, en ook richting de A4 waar je zo de snelweg op richting Europoort kan gaan. Het zal dus mogelijk zijn om de daders terug te zien via de camerabeelden, mits opsporing verzocht niet weer 1 half jaar gaat zitten wachten met het tonen van de beelden.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.