Bloedbroeders: de Baarnse moordzaakIn mei 2017 wordt verzekeringsbedrijf Conservatrix uit Baarn voor één euro overgenomen door een Amerikaanse investeerder. In 2007 stonden de eigenaars, de broers Boudewijn en Ewout Henny, nog in de Quote met een geschat vermogen van 147 miljoen euro. De teloorgang van het familiebedrijf zou minder stof hebben doen opwaaien als de eigenaars niet op een andere manier geschiedenis hadden geschreven. Misdaadgeschiedenis. Het hoofdkantoor van het bedrijf, villa Canton in Baarn, was in 1960 het decor voor een moord waarbij vooral het motief tot de verbeelding spreekt. De daders: de rijkeluiszoontjes Boudewijn en Ewout Henny en timmermanszoon Henny Werkhoven.

“Leuker leven dan je van plan was,” was de slogan van uitvaartverzorger Nuvema, een bedrijf van de dan nog als schatrijk gekwalificeerde broers Boudewijn en Ewout Henny uit Baarn. Het moederbedrijf heet Conservatrix, een verzekeringsmaatschappij. Nuvema is de uitvaartpoot. Welk leuk leven de in 1960 veertienjarige Theo Mastwijk voor ogen had, zullen we nooit weten, zijn sterven was in elk geval verre van aangenaam. Als Theo op 20 juni 1960 met een gestolen brommer wordt aangehouden, zet de politie hem zo onder druk dat hij bang wordt. Hij heeft het gestolen goed betrokken van timmermanszoon Henny Werkhoven. (15); die heeft een goed stel hersens en zit op het Baarns Lyceum, van oudsher het domicilie van de betere stand.

Verder lezen via Blendle

 

1 Reactie

 1. H
  16 mei 2017 - 16:10

  Oud nieuws

  Beste H.,

  Geef je dat ook even door aan de Volkskrant, dat er vandaag een verhaal over heeft?

  Hendrik Jan

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.