Gruweldood van Paul Epskamp: het Europese Hof grijpt in

Gaat het Europese Hof ervoor zorgen dat een man die zijns inziens ten onrechte is veroordeeld voor medeplichtigheid aan de gruweldood van Paul Epskamp toch nog recht wordt gedaan? Ab Hokkeling (69) uit Enkhuizen heeft zijn straf allang uitgezeten, maar het onrecht knaagt: het proces was oneerlijk. Hij is veroordeeld op verklaringen van dubieuze getuigen, onder wie één stiekeme politie-informant. En in hoger beroep werd zijn zaak behandeld zonder dat hij erbij aanwezig was.“Klootzak maak het niet moeilijker voor je zelf.” In januari 2005 moet Paul Epskamp (51) uit Schagen zich melden. Hij krijgt de schuld van het stelen van een partij drugs uit Nibbixwoud, net voor de jaarwisseling. Een door de opdrachtgevers ingeschakelde tussenpersoon zorgt er met sms’jes voor dat Paul komt opdraven om verantwoording af te leggen.

Paul is zich van geen kwaad bewust en zoals later wel duidelijk wordt: hij heeft de schuld gekregen van iets waar hij vrijwel niets mee te maken heeft gehad, hooguit een lijntje uitgeworpen. Hij sms’t dan ook terug: “ik begryp niet dat je er nog niet van overtuigd bent dat ik er niets mee te maken heb. vannacht laat goede mensen gevraagd te horen en te zoeken.” Zo gaat dat in het milieu: als je in problemen zit, schakel je mensen in die je kent, die gaan bemiddelen. In zijn geval was dat niet de eerste de beste: Charles Zwolsman, gerenommeerd drugsbaron van de oude school. Het eerste gesprek is in motel De Witte Bergen in Eemnes.

Verder lezen via Blendle

 

1 Reactie

 1. Martin
  16 mei 2017 - 09:29

  Ah das nou jammer, Blendle.
  Nou ja, wat ik er van gelezen heb, een goed stuk, erg onderhoudend.
  Zal wel nooit te weten komen joe het afloopt, maar daar kan ik heel goed mee leven. Eé’n van je betere repo’s, HJ.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.