Jos van der Meer: een nagelaten bekentenis?

De laatste keer dat ik Jos van der Meer zag, was toen hij in zijn Rolls Royce voor een stoplicht in Nootdorp stond. Daarvoor kwam ik hem weleens tegen in hotel Campanile, waar hij toen bivakkeerde. Er zullen mensen zijn die goede herinneringen aan hem bewaren – daar ken ik er een enkeling van – maar voor de meeste mensen was hij niet heel aardig. Zacht gezegd. Het prototype van een harde zakenman.

Hij is in september 2016 overleden (Jos van der Meer is niet meer) .  Daarmee was er weer een hoofdstuk afgesloten, zo leek. Maar nu hoor ik dat hij drie maanden voor zijn dood usb-sticks heeft geleverd heeft aan justitie, met belastende informatie – en vermoedelijk bewijs – over tal van criminele zaken.

Jos stond erom bekend dat hij opnames maakte. Meestal zonder dat zijn gesprekspartners het wisten. Er zouden heel wat criminelen uit de omgeving Delft als de dood zijn voor de onthullingen.

Was Jos dan toch een goed mens, die uit sympathie voor de maatschappij justitie een handje helpt? Is niet uit te sluiten, maar er zit ook een zakelijk aspect aan: in ruil voor deze informatie zou justitie geen ontnemingsvorderingen doen bij zijn kinderen. Toch een goede vader, dus.

Ik ben benieuwd wanneer er iets van die geheime informatie opduikt in een zaak. De term: ‘Een nagelaten bekentenis’ is misschien wat misleidend, het zal meer gaan over criminele activiteiten van anderen, maar het lijkt onvermijdelijk dat hij zichzelf ook belast: het zal gaan om zaken waar hij zelf bij betrokken was.

Eerder bericht staat hier

6 Reacties

 1. TT
  19 mei 2017 - 11:50

  Voor Piet kan het geen kwaad meer

  Reply
 2. Alex
  19 mei 2017 - 16:09

  Dan ben je geen goed mens , dan ben je nog slechter dan je al was , mensen moeten zich eens meer bezig houden met wat Goed is en wat minder met wat illegaal is , de meesten wetten zijn gemaakt door mensen die over het algemeen gezien worden als schurken , de overheden wereldwijd stelen en moorden altijd het meest , dat was vroeger zo en nu nog steeds . Wat legaal is hoeft niet zuiver te zijn , wordt eens wakker en kom uit je geïndoctrineerde bewustzijn de maatschappij bewijs je geen diensten door andere te verraden waarmee je eerst samen gewerkt had. Integer handelen is iets anders dan de wet volgen , de grootste misdaden zijn begaan door mensen die de wet volgden , niet door degene die niemand volgde !

  Reply
 3. Brrr
  20 mei 2017 - 12:30

  Alex de beste man bewijst zijn kinderen misschien wel een zeer grote dienst. Mocht het kloppen dat hij hiermee heeft voorkomen dat er ontnemingsvorderingen plaatsvinden dan bespaard bij zijn kinderen mogelijk miljoenen…

  Reply
  • Alex
   20 mei 2017 - 14:20

   Ja en ? Daarom worden zijn daden niet opeens een geschenk voor de mensheid , met zijn verklaringen worden er misschien wel veel andere vaders opgepakt en vallen daar veel ontnemingsveroderingen , wat ik wil duidelijk maken is dat er niets maar dan ook niets integers in deze actie zit

   Reply
   • joop
    20 mei 2017 - 16:52

    Nee de overheid geeft het goede voorbeeld op integriteits- gebied met meneer teeven voorop

    Reply
    • Alex
     20 mei 2017 - 20:57

     De overheid is niets meer dan een zogenaamde democratische club die alleen de belangen en rijkdommen beschermt voor de elite , iedereen die in deze tijd van vrije informatie nog steeds gelooft in politiek is lui en zeer goedgelovig , de wereld politiek wordt al decennia gegijzeld door de financiële wereld , bijna niemand weet wat fractioneel bankieren is , als je dit wel snapt en gewoon helder bent dan kan je niets anders concluderen dat de parlementaire democratie een illusie is . Stemmen is dit systeem in stand houden , tot dat er iemand opstaat en het recht van geldcreatie door commerciële instellingen ter discussie stelt , Kennedy wilde de FED wat een private onderneming is , de wind uit de zeilen halen met de introductie van de zogenaamde Treasury Dollar die uitgegeven zou worden door de overheid zelf , zodat er geen rente betaald hoefde te worden aan de FED , we weten hoe dat afliep ! Als je integer bent kom je nooit ver in de politiek . Het zijn allemaal hoeren !

     Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.