Kindermoorden: ‘Monster’ Ian volgt Myra in de hel

In de geschiedenis van seriemoordenaars waren de Britse Ian Brady en Myra Hindley een paar apart. Waren. Myra stierf in 2002 in gevangenschap, Ian is nu ook dood. Hij werd 79. Kanker. Er zijn niet zoveel van dit soort duo’s, die zo’n gruwelijke en dodelijke wisselwerking hebben. Samen vermoordden ze tussen 1963 en 1965 vijf kinderen. Gewurgd, seksueel misbruikt, gemarteld. 

In Nederland kennen we ook zo’n stel: Ton P. en Hannie P., die eendrachtig samenwerkten bij de moord op Digna van der Roest. In het boek Moordenaars in Nederland staat er een hoofdstuk over (zie hier)

Ian neemt één geheim mee in zijn dood: waar hij Keith Bennett (12) heeft begraven. De lichamen van de andere slachtoffers zijn wel gevonden. Tussen Ian en Myra was het liefde op het eerste gezicht. Hij maakte indruk op haar door Hitlers Mein Kampf in het Duits aan haar voor te lezen.  

Op  12 juli 1963 zei Ian dat hij de perfecte moord ging plegen. Myra reed in een busje door het moerasgebied, Ian er op de motor achteraan. Toen ze Pauline Reade (16) zagen, vroeg Myra of ze haar wilde helpen met het zoeken naar een dure handschoen die ze in het moeras was kwijtgeraakt. Ian nam haar toen mee, wurgde en misbruikte haar. Volgens Ian had Myra hem geholpen, zij ontkende dat.

Meer in The Sun

2 Reacties

 1. Siem
  17 mei 2017 - 00:31

  De hel is voor dat soort wezens meer dan comfortabel en sommige wezens zijn zelfs de duivel te gortig, de hellepoort zal dus vast gesloten blijven. Dat wordt dan eeuwig dolen in het donker, mooi zo.

  Reply
 2. B
  17 mei 2017 - 10:27

  De moordenaar van Digna van der Roest is vorig jaar vrij gekomen terwijl hij in 2013 nog als gevaarlijk werd beschouwd. Het blijft onverteerbaar voor de ouders. Hopelijk doet karma zijn werk en sterft hij alsnog een langzame zeer pijnlijke dood.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.