Liquidaties Zoetermeer: de voorbereiding, het toeval, de mislukte vlucht

Terwijl ze staan te wachten om te gaan sporten, worden in Zoetermeer vader en zoon René van Doorn bruut geliquideerd in hun auto. De daders lijken de aanslag goed te hebben voorbereid: er staan op twee locaties vluchtauto’s klaar, maar er gaat van alles fout. Om onduidelijke redenen maken ze geen gebruik van de eerste vluchtauto en kapen ze een toevallig langsrijdende auto. De bestuurster wordt onder dreiging met een vuurwapen – vermoedelijk het wapen waarmee enkele minuten eerder de slachtoffers zijn vermoord – uit haar auto gehaald. Ook op de tweede locatie waar een auto klaarstaat, gaat er van alles fout, met als gevolg dat diezelfde middag een van de vermoedelijke schutters kan worden aangehouden.Dinsdagmorgen 25 april. Om even voor elf uur zitten René van Doorn (49) en zijn zoon René (23) in hun zwarte Mercedes auto in de Edisonstraat in Zoetermeer. Ze wonen op het kleine kampje achter de gevangenis in Zoetermeer. Zoals elke dinsdag- en donderdagmorgen gaan ze naar de sportschool aan de Edisonstraat om te trainen. Dat doen ze al meer dan drie jaar. Ze hebben een personal trainer. Sportschool is een groot woord voor wat niet veel meer is dan een loods op het kleine industrieterrein Zoeterhage. Een ‘consultancy’ van een sportinstructeur, een eenmansbedrijf. Het sporten bestaat vooral uit fitnesstraining waarbij wordt gebokst. Als het rolluik is gesloten (op de foto boven rechts gedeeltelijk te zien),  zie je aan de buitenkant aan niets wat erachter zit. De bedrijven ernaast doen in auto’s.

Verder lezen via Blendle

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.