Wie vermoordde zuster Cathy?

Om half één besteedt Nieuws BV (NPO Radio 1) aandacht aan de nieuwe Netflix-serie The Keepers. Naar verluidt zal Anna Korterink- wie kent haar niet? – haar licht laten schijnen over misdaden die aan het licht komen dankzij ‘verdrongen herinneringen’. Daar kennen we er in Nederland ook wat van. Men denke aan Epe. Maar dat is toch van een ander kaliber dan waar het hier over gaat: in de nieuwe serie kan het zomaar gaan om een echt waargebeurd geheim. Cathy is een mooie 26-jarige non uit Baltimore, die in 1969 is vermoord. De zaak is nooit opgelost.

Sinds Making a murderer is misdaadverslaggeving salonfähig geworden. Haro Kraak,  tv-recensent van de Volkskrant, schrijft vanmorgen “dat het genre true crime uit de sensatiezuchtige sfeer van, zeg, Panorama en Peter R. de Vries, is gekropen om zich stevig te nestelen in het überverantwoorde segment van prestigieus journalistiek entertainment.” 

Het zal Haro ontgaan zijn dat zijn eigen kwaliteitskrant – en andere – verwoede pogingen doen ook wat verantwoorde misdaad in de kolommen te brengen. Heb ik altijd merkwaardig gevonden: waar buitenlandse kwaliteitskranten altijd al aandacht aan misdaad besteedden, haalden ze er in Nederland de neus voor op.

 

1 Reactie

  1. Bert1968
    20 mei 2017 - 18:05

    Komt langzaam op gang. Slechts deel 1 tot nu toe gezien wegens bezigheden buitenshuis. Belooft wel weer een binge watch waardige serie te worden.

    Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.