Wonderkind Reuben hekt je telefoon

Een opmerkelijk bericht in het Belgische Nieuwsblad, dat ik in Nederlandse kranten niet had gezien (terwijl het zich nota bene in Nederland afspeelde): over de elfjarige Reuben Paul uit Texas die tijdens een lezing over cyberveiligheid de telefoons van de aanwezigen hackte om zo zijn eigen speelgoed te besturen.

 Op een conferentie over cyberveiligheid in Nederland verbond hij zijn teddybeer met de “cloud” via wifi en Bluetooth. Zo kreeg hij tientallen nummers binnen van telefoons van het publiek. Hij gebruikte de computertaal Python om zijn speelgoed te hacken en via één van de gedownloade nummers manipuleerde hij de beer. Hij waarschuwde dat de meeste spullen die aan het internet gelinkt zijn, tegen ons gebruikt kunnen worden. “Ze kunnen informatie doorsturen, wachtwoorden stelen, of zelfs kinderen bespioneren.”

Opletten dus. Overigens: het woord hacken is inmiddels ingeburgerd, al zie ik niet in waarom we het niet gewoon kraken noemen. Maar waarom bijna iedereen hashtag gebruikt in plaats van ‘hekje’ is mij een raadsel. 

2 Reacties

 1. moi ik
  20 mei 2017 - 16:47

  das toch al jaren in het nieuws?
  en misschien omdat je hashtag en hacken niet gebruikt is veel zeggend, elke code staat in het engels als je python in het nederlands zou proberen “kraak” je niks

  Reply
 2. DoBoy
  20 mei 2017 - 18:59

  Laat mij jou “Reply” knop eens testen en vervolgens het bericht te bevestigen met de “Submit Comment” knop! Daaag HJK:-))))

  Beste DoBoy,

  Van welk van je aliassen heb ik iets niet doorgelaten?

  Hendrik Jan

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.