Boos op de misbruiker van je dochter (10), of toch niet zo?

Het meest onthutsende ‘misdaadverhaal’ van het afgelopen weekend is met afstand het artikel dat Flip van Doorn schreef in de bijlage van Trouw.  Ik had het een paar keer voorbij zien komen, maar was er niet echt aan begonnen omdat ik dacht: weer zo’n ‘slachtofferverhaal’, dat kennen we al.

Maar dit blijkt dus iets heel anders: tijdens de zitting beginnen de ouders te twijfelen: is dit wel de dader? Je krijgt wel weer een hele vieze smaak in de mond van justitie, hoe het Openbaar Ministerie – en de politie – tegen beter weten in (als dat niet zo is moeten ze zich helemaal doodschamen) zo’n zaak anderhalf jaar lang doorzetten. Nou ja, lees zelf maar.

Moet overigens wel zeggen dat er bijna geen doorkomen aan is, als je op vijf kranten geabonneerd bent en je alleen al de leesverhalen (Volkskrant, NRC, Parool en dus dus ook nog Trouw) in de weekend-bijlagen wil volgen. Deze parel was beter tot zijn recht gekomen in een wat minder omvangrijke krant.

De tekeningen zijn van de hand van Petra Urban, wederom weergaloos. 

Het verhaal staat hier

Een merkwaardige reactie van de Ombudsman van Trouw staat hier

6 Reacties

 1. tinus
  19 juni 2017 - 17:31

  blende betaal helemaal niks riooljournalistiek

  Reply
 2. Kees
  19 juni 2017 - 22:01

  Vrijgesproken, maar de schade viel eigenlijk al niet meer te herstellen.
  Financieel zal er waarschijnlijk nauwelijk iets in zitten. De 12 dagen voorarrest zijn niet meer waard dan €90,- per dag, als die al toegekend worden.

  Reply
 3. Suzanne
  21 juni 2017 - 23:31

  Afschuwelijk dit voor de aangeklaagde en slachtoffer!
  Ik zit midden in een zaak waar het precies andersom is! Wanhopig word je er van. Manipulatie, corruptie, samenzwering door JBRA, RDVK, Politie en Justitie waarbij 3 onschuldige seksueel misbruikte kinderen bestempeld worden als leugenaars en gebrainwasht moeten worden door instanties omdat het ze beter uitkomt voor de rechter, dader en de instanties omdat het éen groot netwerk is.
  John Help ons aub!!!! We zijn ten einde raad en een gesprek zou al fijn zijn!!!

  Reply
  • marc
   22 juni 2017 - 08:02

   ken ook zo een geval , moesten de kinderen het van hun moeder zeggen in een vechtscheiding , kinderen zijn trouwens altijd onschuldig , en John , pas op dat je je vingers niet brand

   Reply
  • Rattenvanger
   22 juni 2017 - 08:41

   Naast dat ik zonder iets van je zaak te weten, aan je manier van roeptoeteren vermoed dat jullie iemand onterecht beschuldigen, denk jij ook nog dat misdaadjournalist.nl van John vd Heuvel is? Ga zo door.

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.