Cold case Koos, Hagenezen met cognac in Thailand

“Tien jaar geleden dat Koos Drevijn (nooit opgelost) werd vermoord in Delfgauw. Vandaag in de Krant Op Zondag voor Delft een advertentie. Koos staat overigens ook op de cold case kalender van de politie.”

Meldt iemand. Toevallig, dezelfde dag, een reactie van iemand over aanverwante penoze, als ik dat zo mag zeggen: Eugene T. uit Den Haag, bekend van Haagse Penoze,  die in Thailand met leuke plannetjes bezig is. Waarbij men zich af kan vragen of het verstandig is om als rechtgeaarde, totaal rechtschapen, niks op aan te merken. brave fatsoenlijke gewone burger (die daar ook toevallig vertoeft) zich daarmee te vereenzelvigen, dan wel geld in te steken. Misschien wel: de beste investeringen zijn soms waar je het niet van verwacht (hoewel ik hier zelf geen positieve ervaringen mee heb).

Over Koos hebben we ‘t pas nog gehad (zie hier), hij staat op de lijst met cold cases. Zullen we nu even in de oude doos van Eugène duiken? Ik word zelf altijd een beetje vrolijk als het over deze Koot & Bie types gaat.

In Haagse Penoze gaat Nico  van Empel al vroeg op het verkeerde pad. Hij gaat met een vrachtwagenchauffeur mee naar Spanje.  Een fragment:

“Het is in Spanje een komen en gaan van criminelen. Twee Haagse jongens, Eugène Tebbes en Jerry Alsema, geven hem een speedboot mee om te laten zinken, voor de verzekering: ze hadden er een aanvaring mee gehad en de boot zag er niet meer uit. Beloning: 2500 gulden. De buit op de hotelkamers loopt ook lekker op: veel contant geld, horloges van Rolex en Cartier, maar het begint op te vallen en het wordt tijd Spanje te verlaten. Samen met een vriend huurt hij een auto. Met 60.000 gulden aan contant geld op zak en met een partij gestolen goederen begint hij na anderhalf jaar Spanje aan de terugtocht naar Nederland. Nog steeds zonder paspoort. Maar dat is ook nu geen probleem: uitstappen, zogenaamd naar het douanekantoor lopen. Tussen de vrachtwagens door, dan lopend de grens over. Nico: ‘Ik was bang om naar huis te gaan, maar ik werd met open armen ontvangen. Uiteraard vertelde ik niks over de diefstallen en van de Cartierklok die ik zelf droeg zei ik dat die nep was.’ Een dag later slijt hij de gestolen goederen voor 25.000 gulden aan Teun Ros, een bekende heler, tevens vader van veertien kinderen.

Wat nu? Amper zestien en bijna een ton op zak. Nico gaat op bezoek bij Koos Hertogs, die een weekendje thuis is, in de Jan Steenstraat. Hij komt langs Ome Theo, een lompen- en metaalhandelaar die een stuk of veertig bakfietsen voor de deur heeft staan waarmee straatventers hun handel komen afleveren.”

Deze Eugène dus, van wie ik in het boek de achternaam heb aangepast. Praivesie. 

Ik kreeg nu een mail van iemand die waarschuwt voor wat ik maar zal omschrijven ‘riskante investeringen waarbij ervaringen uit het verleden een garantie zijn voor geen resultaten in de toekomst’. Waarschuwingen op dit vlak zetten overigens zelden zoden aan de dijk.  Ik vat de beleggingstips een beetje samen:

Onderwerp: onderwereld financiert bovenwereld.

De heer Van der Bunt geeft twee obligatieleningen uit: de eerste voor zijn cognac-collectie om 2.450.000 euro op te halen, tegen 8% en de de tweede voor zijn huis, ook  2.450.000 euro tegen 7,5%. In beide gevallen blijft hij bewust onder de grens van 2,5miljoen, om toezicht van de AFM te ontlopen.

De heer Van der Bunt. heeft de cognac-collectie gekocht van Hosman Vins in Schiedam via zijn penozevriendje Eugene T., dit om een faillissement te voorkomen van Hosman Vins. Deze collectie heeft hij voor ongeveer  1 miljoen gekocht in 2010.

In een artikel in een regionale krant van 2 februari 2012 zegt hij dat dit zijn levenswerk is en biedt hij de collectie te koop aan voor 6 miljoen, maar niemand is geïnteresseerd in zijn verzameling.

Op 2 maart 2016 geeft hij via Old Liquors een obligatielening uit van 2.450.000 miljoen.

Op 15-05-2016 heeft hij via Christie’s in New York geprobeerd 39 flessen te verkopen, maar de gewenste 100.000 dollar heeft hij er niet voor gekregen, het bod bleef hangen op 95.000 dollar, volgens een artikel in De Telegraaf van 15-05-2016.

Dit is maar een deel van het verhaal, het gaat nog veel verder, met veel meer details, maar dit geeft voldoende indruk, lijkt mij.

Een artikel over de collectie van Bay (moet dat geen Boy zijn?) van der Bunt staat bij Omroep Brabant.

Investeren in cognac zou in mijn geval sowieso niet rendabel zijn: cognac is om op te drinken. Wat nog wel relevant is: er speelt ook een obligatie met Woonzorg Invest.

“Wat de heer Eugene T. betreft, zijn naam komt ook voor in het boek “Haagse Penoze”. Dit is een (censuur) die in Pattaya, Thailand woont en daar bordelen heeft samen met een Duitser. De heer Van der Bunt en de heer T. zijn op dit moment samen betrokken bij de bouw van een resort in Thailand.”

Waarbij de gedachte is dat die obligaties van Woonzorg Invest een zekere rol spelen in Thailand. Ik ben het Financieel Dagblad niet, maar als ik een tip mag geven: Nederlanders met (te) veel geld in Thailand die graag een cognacje lusten en bij wie de woonzorg na aan het hart ligt: hier ligt een uitgelezen kans.

 

1 Reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.