Daan en Alan: ‘voor de grap’ vermoord

Op zondag 14 mei 2000, even voor half zes in de ochtend, worden in een parkeergarage aan de Ouverturestraat in Loosduinen de 22-jarige glazenwasser Daan de Blok en zijn 31-jarige stapvriend Alan Roos gevonden. Beiden zijn drie keer door hun hoofd geschoten. Het lijkt een kille executie, maar niemand kan een motief bedenken. De politie weet de daders te achterhalen: de 51-jarige Kobus R. en zijn 31-jarige zoon Tommix. De huiveringwekkende waarheid is dat Daan en Alan ‘voor de grap’ zijn vermoord. Zomaar. ‘Killing for fun’, zo noemde de openbare aanklager het. Omdat Kobus zin had mensen dood te schieten. Hij is veroordeeld tot 20 jaar. In 2016 is deze Kobus  betrokken bij de ontvoering van zakenman Ronald Maurits uit Nunspeet. Zie hier.

In oktober 2002 berust de dan 32-jarige Tommix R. in zijn gevangenisstraf van twaalf jaar voor het medeplegen van moord op Alan Roos en Daan de Blok. In de praktijk betekent het dat hij in 2008 weer vrijkomt. Het enige wat hem nog restte, was in cassatie gaan, maar daar zag hij niet veel heil in. Wat volgens zijn advocaat niet betekent dat hij schuld bekent: hij blijft erbij dat zijn vader Kobus Alan Roos (foto onder) en Daan de Blok op de vroege ochtend van 14 mei 2000 in Loosduinen heeft doodgeschoten.

2 Reacties

 1. Mickel
  1 juni 2017 - 09:52

  Beste HJK
  “91% vindt dit artikel waardevol”
  staat er onder de verwijzing naar Blendle.
  Jouw artikel is zojuist geplaatst dus ik vroeg me af “91% van de hoeveel personen” ?

  Beste Mickel,

  Ik ben niet zo goed in rekenen. Ik kan niks bedenken. Zoveel zullen het nog niet gelezen hebben…

  Hendrik Jan

  Reply
  • 8 juni 2017 - 12:38

   91% is 10/11.

   11 personen dus, 10 vonden het hulpvol.

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.