Danny K.: 11.000 uur politie op de huid

Danny K. is in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf. Hij zou ruim vijf miljoen euro aan crimineel vermogen hebben witgewassen. In mei 2013 was hij hiervoor aangehouden, samen met zijn vriendin Angela van H., ex van topvoetballer Patrick Kluivert. Het meest gedenkwaardige in deze zaak is het langdurig observeren en afluisteren van Danny en mensen met wie hij omging. Officier van justitie Koos Plooij zei tegen hem: “Ik ga je iets vertellen wat je niet persoonlijk op moet vatten. We hebben heel erg inbreuk gemaakt op je privéleven.” Hij was ruim drieënhalf jaar op zo’n beetje alle plekken waar hij kwam afgeluisterd. Er was meer dan 11.000 uur aan afgeluisterde en getapte gesprekken. In maart 2015 gaf Danny zijn enige interview ooit aan Anna Korterink, voor Panorama.

2 Reacties

 1. Jaques De Knakker
  30 juni 2017 - 18:44

  Ik begrijp dit niet helemaal & ik denk dat één van de betrokkenen niet goed kan rekenen (het kan natuurlijk ook dat ze dat allebei niet kunnen) een misschien er ergens een nulletje of twee teveel bij heeft bedacht.. of dat het om minuten ging, of weet ik veel.. namelijk als je een vol jaar doorlult, en ik bedoel dan twenty-four seven, dan zit je op een 8.760 uur. Ze zouden deze gedachte tap-tapes dus de 5 jaargetijden kunnen noemen.

  Reply
  • Mr. X
   5 juli 2017 - 22:55

   En dan zit er zelfs nog een schrikkeljaar in……kan je nagaan 😁

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.