De marteldood van een verrader

Op 26 juni 2017 veroordeelt het gerechtshof in Den Bosch Alberto T. tot een gevangenisstraf van 24 jaar. Hetzelfde als wat de rechtbank Maastricht in 2014 deed. Een in veel opzichten opmerkelijke uitspraak. Zelfs al bewezen zou zijn dat Alberto de moord heeft gepleegd, dan nog is 24 jaar voor een enkelvoudige moord in het criminele milieu extreem. 

Slachtoffer Guido Kosterman was nog jong: 25 jaar. Maar toch al jarenlang informant van de politie. Voor een habbekrats gaf hij informatie uit het drugsmilieu door aan de Criminele Inlichtingen Eenheid (tegenwoordig TCI). Toen zijn telefoon, met stiekem opgenomen gesprekken met zijn ‘runners’, werd gestolen, verkeerde hij meteen in levensgevaar. Hij dook onder, samen met zijn goede vriend Alberto, maar er was geen redden aan. Hij stierf een gruwelijke marteldood. De ‘goede vriend’ is als verdachte aangehouden, maar behalve justitie gelooft niemand dat hij de moordenaar is. Degenen die het wél weten – de ‘runners’ van de CIE aan wie Guido zijn informatie gaf – doen of hun neus bloedt: er worden geen mededelingen gedaan over informanten. Ook niet als ze dood zijn.

4 Reacties

 1. Dapperboyz
  27 juni 2017 - 09:39

  Alberto is een hele lieve gozer en heeft dit niet gedaan zijn tweelingbroer ook niet dit is typisch de werkwijze van de staatsmafia.
  Ik hoop dat hij vrij gesproken wordt voor die 24 jaar en die 12 jaar.
  Belgie en nederland hebben Alberto opgeofferd maar Alberto ging niet praten zoals verwacht!

  Reply
  • Bart
   27 juni 2017 - 13:11

   Alberto heeft geen tweelingbroer alleen twee broertjes, en dat is een tweeling.

   Reply
 2. Nescio
  27 juni 2017 - 12:14

  Bizarre gang van zaken, het wringt.

  Quote:
  ” Het uitgangspunt is “dat in alle gevallen de identiteit van een informant wordt afgeschermd; dit uitgangspunt vervalt niet na het overlijden van een informant.” Er kan alleen van worden afgeweken als er zich “zwaarwegende belangen voordoen die betrekking hebben op het leven, de vrijheid en/of veiligheid van derden dan wel op de integriteit van de opsporing.”

  – En de vrijheid van Alberto dan?
  – En om maar niet te spreken van de integriteit van de opsporing in deze??

  Justitie gebruikt hier de bescherming van de identiteit van een informant om de ongetwijfeld “grotere daders” in deze buiten schot te houden. Dat kan werkelijk nooit de bedoeling van dat (wets-?)artikel zijn geweest.

  We hebben het hier over een vonnis van 24 jaar in Hoger Beroep! Ik denk aan een (nieuwe) gerechtelijke dwaling…waarbij nog het meest schrijnende is het idee dat dit haast wel een bewuste dwaling moet zijn. Immers:

  – Hoe “dik” is het bewijs tegen Alberto nu eigenlijk?
  – Op welke locatie en wanneer is Guido nu precies gemarteld? Door wie? Kon Alberto daar überhaupt bij betrokken zijn geweest, en in zijn eentje???
  – In hoeverre kun je deze zaak evenwel als “rond” beschouwen? NIET!

  Reply
 3. Olifantje
  27 juni 2017 - 13:10

  Ik denk dat familie of een geliefde er belang bij hebben, dat hiervan wórdt afgeweken. Hun wisten hier niks van af, gewoon van hun afgepakt. Hoe denk je dat hun leven is, een regelrechte hel. Voor hun is dit een zwaarwegend belang. Ook voor Alberto als hij de dader niet is. Maar ik denk dat ieder, goed moet nadenken voordat hij informant wordt, want er zijn er vele dood,nadat ze met de politie hebben gesproken. Enige tijd gelezen las ik op een site, iets over een staatliquidatie, en de woorden van een agent het betrof een stukje van S.H, binnen een kwartier tijd was de alinea verwijderd. Alles moet geheim blijven of worden uitgeschakeld en zo is het. Vies smerig wereldje. Niemand die er wat aan doet of opstaat tegen dit soort mensen. Wel allemáál zeggen hoe erg het is, maar voor de rest allemaal je kop in het zand steken. Ieder voor zich
  Ik kan niet begrijpen dat er niemand ingrijpt in bepaalde situaties, wanneer onschuldige mensen de dupe worden.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.