Een lijk in Bodegraven: de doodse stilte

In de nacht van vrijdag op zaterdag meldden zich vier mannen bij het politiebureau van Gouda met een dode man in hun busje. Rond een uur of één. De man zou zijn gedood tijdens een ruzie. De vier zijn aangehouden. Het gebeurde in een woning in Bodegraven. De politie wil niets kwijt over de zaak: de verdachten zitten in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Ook de identiteit van de dode blijft geheim. 

Dit werd zaterdag bekend. Het is nu maandag, er heerst nog steeds doodse stilte. Misschien omdat is gedacht: Gouda, Bodegraven, het zullen wel Marokkanen zijn, die heb je daar nogal veel. Maar het speelt in heel andere kringen. Blank. Burgerij. Ondernemingen. Ik kan het alleen een beetje cryptisch verwoorden: je mag aannemen dat het gebeurde – een uit de hand gelopen ruzie tijdens een feestje – voor betrokkenen een nagel aan de doodskist zal zijn.

Dat de politie geheimzinnig doet over de identiteit, dat kennen we. Maar dat het verder zo akelig stil blijft?  

Ik kan geen illustratie vinden van Bodegraven, er is daar nog nooit eerder iets misdadigs gebeurd, het enige wat er bij googelen – zowel in mijn eigen geheugen als op internet – naar boven komt is dat liedje van Seth Gaaikema: Ik zier een bode graven, aan de oever van de Rijn en een boer die naar zijn zwijn dregt. Eerder stukje daarover: zie Bode Graven en er staat ook iets op Youtube

 

 

3 Reacties

 1. Anoniem
  20 juni 2017 - 07:06

  Er is in bodegraven wel eens wat ernstigs gebeurd in de jaren 90. Ook iemand dood geschoten om een scooter bij het station.

  Reply
 2. Ada de Graaf
  20 juni 2017 - 18:05

  4 mannen? Volgens mij, wat ik gelezen heb, een gezin met 2 kids. Slachtoffer is de vader van de vrouw des Huizes. Kids zijn naar huis gestuurd inmiddels, dochter en man zitten nog vast.

  Reply
 3. Ad
  22 juni 2017 - 19:31

  Als de politie en justitie hun mond niet opendoet dan weet je hoe laat het is. Ik woon er zelf, dus zal ik niet weten hoe de vork in de steel zit???Over politie Gouda. Daar werken een hoop allochtonen, Dat wil niet zeggen dat ik iets tegen een kleurling heb, maar wij als blanken delven daar het onderspit. Het is toch leuk om een BLANKE ONTERECHT TE LATEN BOETEN WAT EEN GEKLEURDE HEEFT GEDAAN. Ja, het sterft hier van het UITSCHOT, zowel onder die bevolking, politie en bij justitie komt nooit iets aan maar die redden ook het liefst hun eigen hachie.Ik had liever op de Antillen gewoond, maar die hebben jarenlang gebruikt gemaakt van ons, maar willen wij ons daar vestigen voor de pensioengerechtigde leeftijd, dan moeten we elk jaar 2% in gaan leveren op die bij elkaar gesprokkelde AOW.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.