Hoe gevaarlijk is Colombia? Misdaadjournalist doet verslag

Zaterdag 17 juni zijn Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender tijdens een reportage voor Spoorloos in Colombia ontvoerd. Hoe gevaarlijk is Colombia voor Nederlandse journalisten? Hendrik Jan Korterink, van de website misdaadjournalist.nl, was in januari 2017 in Colombia, in de stad Barranquilla, toen zijn gesprekspartner in gevaar bleek. Een zestal gewapende mannen in geblindeerde auto’s waren de woning van zijn vrouw binnengedrongen en hij moest onmiddellijk daarheen komen. Anders kwamen ze naar hem toe. Ze wisten waar hij op dat moment was, dat hij geïnterviewd werd en ze wisten het nummer van de hotelkamer van de journalist…    

Paul in Barranquilla tijdens het interview, kort voor het bedreigende telefoontje binnenkomt

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.