Het gelekte A4’tje, mannen aan het graf

Hadden we ‘t afgelopen week nogal over, dat A4’tje met rode-oortjes-info over tal van Amsterdamse criminelen, dat al dan niet per ongeluk in het criminele milieu terecht zou zijn gekomen. Ik meende dat het via de site van Rodney Geijsen naar buiten was gekomen. Dat klopt niet. Bondtehond wijst erop dat die site niet, zoals ik dacht, Crimesbron-ro heette, maar Crimescene.pro. Dat is één. Bondtehond: “Rodney had zeker niet als eerste de beschikking over dat A4’tje. Het  stond eerst gewoon in een artikel op de site van De Telegraaf. Het volledige A4’tje werd vervolgens op Crimesite gezet. Ik had het vermoeden dat Crimesite het had doorgespeeld aan John van den Heuvel. Crimesite had het A4’tje netjes had uitgewerkt in leesbare tekst.”  

Op Crimesite stond dat het niet was gelekt, maar per ongeluk tussen een stapel dossiers mee was gekopieerd. Hoe Crimesite eraan kwam, is niet bekend (degene die er toen bij betrokken was, weet niet meer hoe het precies is gegaan). Het document stond maar heel kort compleet op de site, maar dat was genoeg voor menigeen (ook voor mij) om het te kopiëren.

Een van de namen die erin wordt genoemd is die van Louis Magentier. Daarmee moet Luis Magan Tier zijn bedoeld. Zijn broer Mario is veel bekender dan hij, maar alleen doordat die is geliquideerd. Meer daarover staat in het vorige bericht. Luis Magan Tier is bekender onder de naam Miguel Magan Tier. Een bekende pokerspeler. De verwarring is dat hij Luis Miguel Magan Tier heet en eigenlijk – voorzover bekend – alleen in dat A4’tje Louis wordt genoemd.

Waar kennen we Miguel nog meer van? Hij zat behalve in de poker, ook in de coke, samen met de in hetzelfde zo boeiende briefje genoemde Ali Akgün. Hij kende Jesse/Jessy Remmers ook goed.  In Spanje trokken ze geregeld met elkaar op. Op de foto boven dit bericht staan Jesse en Miguel naast elkaar (zie de rode pijlen) op de begrafenis van de vader van Danny Kuiters, een legendarische bijeenkomst waar nagenoeg de complete op dat moment loslopende Amsterdamse onderwereld aanwezig was. Zo gedenkwaardig, omdat de politie van iedereen foto’s maakte, die op een of andere manier naar buiten kwamen (ook per ongeluk mee-gekopieerd?). De foto komt van deze site. Links boven herkennen we natuurlijk Fred Ros. 

Over de connecties tussen ettelijke heren ging het ook tijdens het Passageproces. Een fragment van Bondtehond:

“Het OM vroeg kort hiervoor: of Jessy en Dino elkaar al kenden of bevriend waren? Jessy ontkende dat. In Marbella had hij ooit wel eens iets gelezen over Dino S., maar wist toen niet eens dat S. voor Soerel stond. Later kwam hij er via Mario Magan Tier (RIP) achter dat Soerel ook had geïnvesteerd in een bepaald projectje. Voorzitter: ‘Verdovende middelen?’ Jessy: ‘Zou kunnen’. Hij wilde via Ros later in contact met Dino komen omdat er ook geïnvesteerd moest worden in dat project. Iets waar Mario Magan Tier en Ali Akgün ook mee te maken hadden. Dino zou nl. ‘over middelen beschikken’ en dat was daarmee in verband wel handig. Meer niet. Hij kende Soerel dus helemaal nog niet.”

Vorig bericht staat hier

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.