‘Skinhead Steve’: hoe twee Afrikaanse jongens op de koffie kwamen bij Prins Poef

“Nu die bastaard toch mijn naam gebruikt heb ik besloten toch even te berichten.” Schrijft Steve S.; het gaat over ‘meesteroplichter Serge Lenglez. In het vorige bericht ging het over twee Afrikanen die volgens Serge waren gestuurd door Steve S. “een extreem rechtse skinhead die meerdere malen is veroordeeld en op 13 en 20 september zich moet verantwoorden met Joyce de T. voor fraude. Ook een mooi figuur, waar ik geen contact mee wens zelfs maar.”

Aldus Serge.

Eerst even wat ‘klokkenluidster Gerda’ schreef over het geval met de twee Afrikanen:

“Serge heeft twee broers uit Zuid-Afrika zover gekregen met mooie beloftes dat ze een baan in the Ocean Club in Puerto Banus kregen, een huis en een onkostenvergoeding van 1000 euro. De jongens verkochten alles in Zuid-Afrika en van de ene op de andere dag was alles weer eens geblokkeerd. Daar stonden ze op het vliegveld waar zogenaamd de tickets klaar zouden liggen. Vijf uur heen, en onverrichterzake weer vijf uur terug. Ze hadden natuurlijk wel eerst een flink bedrag aan hem overgemaakt…”

Klopt dus niet, volgens Serge. Wat schrijft Steve hier nu over:

“Ik heb helemaal niemand gestuurd. De Zuid-Afrikanen, zonen van een goeie vriend, wensten naar België te komen. Ik had voor hen een woning en werk. Helaas kregen ze hier geen werkvergunning. Serge had voorgesteld dat ze voor hem konden werken in zijn beachbar (die feitelijk niet bestaat) en dat hij alle nodige papieren kon regelen en ten laatste tegen 15 April er moesten zijn.

De kids hebben daar alles opgegeven en dingen verkocht die ze niet konden meenemen en nodige afscheidsfeesten gegeven voor familie en vrienden . Ze hebben betaald aan Serge voor hun NIE nummer en de rest. Serge was maar al tegoed in contact met hun en mij. ( We gingen samen een vennootschap oprichten, gelukkig ben ik er niet ingetrapt en heb ik hem geen geld gezonden ).

Hij beloofde me dat de kids in 1th class gingen vliegen en dat de piloot van Swiss Air hun visa en tickets zou mee hebben.  Toen ze in Johannesburg naar de luchthaven toekwamen was er helemaal geen piloot met tickets en wist Swiss Air helemaal van niets. Vijftien minuten voor aankomst op de luchthaven werd alles geblokkeerd. Facebook, Whatapp plus skype. En daar stonden ze dan… Er is een klacht ingediend in Zuid–Afrika en in België.

Wat mijn zaak betreft op de rechtbank: dat is inderdaad juist. Het gaat om een betwiste factuur van 2013 waarvan de diensten nooit geleverd werden. Met dank aan Gerda en anderen ben ik heel veel te weten gekomen betreffende die oplichter. Ik moet ook benadrukken dat buiten het werk dat ik verrichtte voor die bedrijven die we gingen oprichten, ik geen geld kwijt ben. Omdat ik hem zei: “Ik betaal het als ik er ben.” Wat hij natuurlijk niet leuk vond. Vindt het enkel erg voor die twee kids en heb schaamte tegenover hun vader. De bastaard.”

Aldus Steve.

3 Reacties

 1. Yoshua
  17 juli 2017 - 12:31

  Je geeft wel heel erg veel aandacht aan deze zogenaamde ”meesteroplichter”.
  Wanneer je een beetje rondkijkt op het net dan kom je er al snel achter dat Serge Lenglez alles is behalve een meesteroplichter.
  Het is een liegende fantast die denk ik nog al verwend is opgevoed door zijn ouders.
  Van dit soort mensen lopen er heel veel rond, ze doen er alles aan om een paar ruggen uit je zak te trekken.
  Maar ze hebben zeker geen meesterbrein die van meesteroplichter die een jetset leven leid.
  Ik ken zat van dit soort uitzuigers, waar jij je site de komende tijd wel mee kunt vullen als je dat wilt.

  Reply
  • Gerda
   18 juli 2017 - 09:22

   Je hebt gelijk, een meesteroplichter is hij niet, maar hij heeft wel een zeer creatieve geest in het verzinnen van oplichters praktijken. Als hij een ¨meester¨ zou zijn dan liep hij niet telkens tegen de lamp…

   Reply
 2. Chris Haag
  18 augustus 2017 - 07:16

  Kijk naar Boudewijn Buch, die heeft zij hele carrière en vermogen opgebouwd met fantasieverhalen. En iedereen zijn verhalen maar geloven, of een Hirsi Ali, ook iemand die haar hele carrière heeft opgebouwd met leugens verzinsels en slachtofferschap.
  Om tot slot tot een van de Time top 100 invloedrijke mensen verkozen te worden en daar een mede top 100 verkozen getrouwde persoon verleiden en nu ligt haar toekomst in het kielzog van deze persoon en haar leugens. Zo zie je maar hoe ver je kan komen met leugens en fantasieën . Een wat meer kritische pers zou heel wat kunnen voorkomen.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.