Verdachte moord ‘oma Rini’ op presenteerblaadje aangeboden

In het onderzoek naar de moord op Rini Ansems in Maastricht heeft de politie in België een vrouw van 38 uit de Belgische grensplaats Vroenhoven aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 82-jarige ‘oma Rini’ die op 26 januari dood werd gevonden in haar woning in Maastricht. De moord had een half jaar geleden al opgelost kunnen worden, zo blijkt uit een reportage in het Nieuwsblad. De aangehouden verdachte is Sandra N. (38) uit Vroenhoven. Tien dagen na de moord vond haar moeder in een koffer van haar dochter een bebloede jas en handdoek, een tuinschaar en een mes. Ze stapte er meteen mee naar de politie.

Sandra is een drugsverslaafde moeder van zes kinderen. Op 23 januari stak ze Rini Ansems dood met een mes. Afgelopen week belde een vriend van haar uit Tongeren naar de politie nadat hij op de Nederlandse tv een nieuwe oproep tot getuigen had gezien.

Op 23 januari kreeg Jeannine een sms van Sandra. Ze was voor de zoveelste keer uit haar appartement gezet en vroeg of haar moeder haar wilde komen ophalen bij een vriend in Riemst. “Toen ze in de auto stapte, zag ik dat haar handen heel vuil waren en vo l opgedroogd bloed hingen. Ze zei dat ze in Maastricht met de fiets was gevallen en dan bestolen was. Een deel van haar geld had ze nog uit de handen van de dief kunnen trekken.” En ze had een snee in haar duim, maar ze wilde niet naar de dokter.

Sandra bleef bij haar moeder en stiefvader, maar gedroeg zich vreemd. In de nacht van donderdag 2 februari kwam ze  niet meer naar huis.  De volgende morgen belde een vriend die schreeuwde dat Sandra zijn jas nog had. De moeder moest de jas meteen komen brengen, anders kwam hij hem halen “en dan zouden we er niet goed van zijn.”

Bij het doorzoeken van de kamer vond Jeannine een reiskoffer met die jas. Onder het bloed. Er zat ook een bebloede handdoek in, een tuinschaar en een mes. Ze brachten het meteen naar de politie van Bilzen om aangifte te doen van de verdwijning van Sandra. Op vrijdag 3 februari om 12.35 uur werden Jeannine en haar man verhoord.  Diezelfde dag is Sandra door de politie gevonden en verhoord. “Twee uur later stond ze hier lachend aan de deur.”

In maart verdween Sandra weer, daarna had haar moeder geen contact meer met haar. Tot ze las over de moord. Toen werd haar duidelijk dat het bloed op de jas en de handdoek van ‘oma Rini’ waren. Sandra kende haar: ze ging er wel eens op bezoek. 

Niet alleen Jeannine begrijpt niet dat de politie geen verband legde, terwijl in het proces-verbaal staat dat Sandra op de dag van de moord in Maastricht was. Vroenhoven is haast een buitenwijk van Maastricht, maar dan net over de grens.

Hoe het nu verder moet met haar zes kinderen melden de kranten niet. Beetje opgevangen hier en daar aan beide kanten van de grens? Of bij oma?

2 Reacties

 1. Mr. Wilson
  16 juli 2017 - 19:02

  Bijzonder. Het artikel heeft het over Sandra N maar noemt dan haar moeder bij naam en toenaam Nicolaes. Een simpele Facebook search en ze is gevonden.

  Reply
  • Bert1968
   17 juli 2017 - 23:15

   Dat is het risico voor mensen die wat uithalen, waarvan de familie niet doof stom en geestelijk gehandicapt in een gesloten inrichting in een ver donker bos zitten. Die kunnen zomaar met naam en toenaam in de krant ge/ver-noemd worden, of zelfs een interview geven.

   Overigens is het niet verboden om verdachten bij volledige naam te noemen, het is slechts een goed gebruik onder journalisten dit niet te doen en de achternaam af te korten volgens ‘het stijlboek’.
   Daar gaan deze mensen dan vervolgens zeer selectief mee om, dus verdedigbaar is deze ‘regel’ dan ook nauwelijks.
   Slachtoffers worden met hun hele hebben en houwen op de slachtbank gelegd, hoe sappiger de details hoe beter in sommige kranten en zelfs ‘kwaliteitskranten’ doen er in onbewaakte momenten greetig aan mee.

   Niets aan de hand dus.

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.