Aanhouding voor liquidatie Zoetermeer: dat werd tijd

Als we Anniko van Santen mogen geloven worden bijna alle misdrijven in Nederland opgelost door Opsporing Verzocht. Je zou denken dat de aanhouding van een twintigjarige Amsterdammer voor de liquidatie van vader en zoon René van Doorn in Zoetermeer ook aan de trouwe kijkers te danken is. Niets is onmogelijk en je kunt niets uitsluiten, maar ik geloof er geen snars van. Het programma heeft zeker een nuttige functie, vooral in het paniek zaaien bij verdachten, maar serieuze tips? Die komen toch echt ergens anders vandaan.

Zegt dat iets, dat er een verdachte uit Amsterdam komt? Het verbaast mij wel een beetje. Dit speelt in de zuidelijke randstad. De schutters hadden een auto in Rotterdam neergezet, je zou denken dat ze daar thuis zijn. Je ziet toch meestal dat voor een ‘klus’ in Amsterdam/Utrecht mensen worden ingehuurd uit de eigen regio.

En was er ook al niet iemand aangehouden? Degene die geprobeerd had de vluchtauto in Rotterdam in brand te steken? We hebben er hier al heel wat analyses op losgelaten. De uitvoering van deze moord was een aaneenschakeling van blunders en amateurisme.

Gelukkig maar. Het enige dat ze helaas wel ‘goed’ deden was het – in tweede instantie – doodschieten van de slachtoffers die weerloos in de auto zaten.

Het speelt in het kampersmilieu. Komen de opdrachtgevers en daders uit dezelfde kringen? Hoeveel mensen weten er dan van? En hoe kan het dat het zo lang duurt voor de verdachten worden aangehouden, zo moeilijk kan het toch niet zijn?

Bij dit soort zaken zijn er altijd mensen die pech hebben en mensen die een engeltje op hun schouder hebben. In dit geval de sportschoolhouder die op het moment van de aanslag in de garage was omdat hij een schroef in zijn band had ontdekt. Zou hij anders ook slachtoffer zijn geworden? Hij had zijn dochtertje bij zich, misschien dat dat de daders had afgeschrikt. 

Vorig bericht staat hier

9 Reacties

 1. loet
  13 september 2017 - 16:38

  Hendrik Jan, het is een 26 jarige inwoner van Amsterdam, niet dat het er veel toe doet maar het is geen 20 jarige .

  Reply
 2. Anoniem
  13 september 2017 - 18:31

  De eerste auto is gestolen in amsterdam

  Reply
 3. Grijze Regenjas
  14 september 2017 - 00:13

  “En hoe kan het dat het zo lang duurt voor de verdachten worden aangehouden, zo moeilijk kan het toch niet zijn?”

  Bovenstaande opmerking is van een naïviteit die niet bij een misdaadjournalist past.

  Reply
 4. Ab
  14 september 2017 - 01:00

  En toch vind ik die hagelnieuwe schroef wel erg toevallig. Iets te toevallig als je het mij vraagt.

  Reply
  • Sjeng
   14 september 2017 - 13:54

   Je zou verwachten dat de kop van de schroef op zijn gehavend is.
   Zeker gezien het feit dat de kop mooi op het oppervlak van de band zit.

   Ik heb er mijn twijfels bij.

   Reply
   • Jonah
    14 september 2017 - 18:37

    Pfffff die is schroef is wel degelijk versleten. Zoom maar goed in op de foto…

    Reply
   • bemmis
    14 september 2017 - 20:32

    Zeker vreemd te noemen. Probeer eens een schroef door bandenrubber heen te duwen, zeer moeilijk doordat het rubber dan op elk stukje schroefdraad steeds weer tegendruk geeft, zo gedraagd ‘doordrongen’ rubber zich, dat ‘sluit’ als het ware weer op de dunnere delen van de spil van de schroef.
    Wel kan een schroef in de band geschroefd zijn, wellicht sabotage?

    Reply
   • Alley
    15 september 2017 - 07:48

    Kennedy hebben ze ook afgeschoten

    Reply
 5. Mr. Wilson
  14 september 2017 - 20:15

  Normaal gesproken zou je bij een afrekening tussen kampers idd verwachten dat de daders ook uit dat circuit komen. Maar kampers doen ook zaken met niet kampers. Dus een moordenaar uit Amsterdam is dan zo raar toch niet?

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.