Bas van Hout in Playboy: zijn jeugd, Zwarte Joop, de brand

Misdaadverslaggever Bas van Hout, wie kent hem niet, wordt in Playboy geportretteerd,  Er is een dramaserie in de maak over Casa Rosso-oprichter Zwarte Joop, onder wiens vleugels Bas opgroeide. Tussen de hoeren, junks en pooiers. Bas: “Mijn moeder was alcoholist en zeer gewelddadig. Echt een slecht mens. Ik ben daarna nooit meer zo’n slecht mens tegengekomen. Zij was mijn eerste en tevens laatste angst. Ik ben daarna ook nooit meer bang geweest.” Zijn vader: “Een goede man zonder ballen”

De bizarre jeugd van Bas wordt uitvoerig beschreven. Zijn kennismaking met Zwarte Joop, die hem op het rechte pad brengt. “Elke dag gaat hij na school linea recta naar het casino waar Joop zich graag omringt met beroemdheden en wereldartiesten die bij hem optreden. ‘Freddy Heineken was zijn persoonlijke vriend maar ook wereldsterren als Paul Anka, James Caan, Ryan O’Neal en Burt Reynolds kwamen over de vloer. Ik werd aan iedereen voorgesteld, Joop betrok me bij alles.”

Uiteraard kan de brand in Casa Rosso niet onbesproken blijven. 16 december 1983.

“Ik heb mensen langs me heen zien vallen, bovenop een Amsterdammertje. Krak. Via de stoep ben ik op een luifel geklommen, heb een raam ingeslagen en mensen uit het raam aan Chris Dolman doorgegeven die drie meter lager stond. Jan Stapper stond tegen een auto aan te schoppen. Later begreep ik dat hij één van de opdrachtgevers was en dat hij woedend was omdat het een klein brandje had moeten worden waardoor Joop even uit de running zou zijn en hij en de zijnen tijd hadden hun illegale gokhuis in de markt te zetten. Joop was er kapot van.”

Het hele verhaal staat hier

6 Reacties

 1. Kees
  8 september 2017 - 14:19

  En weer ratelt hij zijn jeugd op de hoeveelste keer is het wel niet, overigens lopen fantasie en wekelijkheid altijd door elkaar bij die man,de “allesweter” kan er over mee praten :) .

  Beste Kees,

  Hiermee suggereer jij dat je veel weet en ook denkt te weten wie ‘de allesweter’ is. Ik betwijfel het.

  Hendrik Jan

  Reply
 2. Kees
  8 september 2017 - 22:25

  Ik suggereer niets en de ’emperische allesweter’ komt regelrecht uit zijn duim,mooie verhalen kan hij wel vertellen,maar zijn verhaal is net zoals dat van Pappilion mooi verhaal maar je moet het niet al te serieus nemen.
  https://youtu.be/5oUQS0fL_GY?t=104 geplaats door Bondtehond.

  Reply
 3. Kees
  8 september 2017 - 22:31

  Bij de casa rosso hoorde ook nog zo’n man ik meen een karateka die zich geheel en al verdiept had in het romeinse rijk,kon ook mooi vertellen die man,bas doet me daar weleens aan denken,grote verhalen veldslagen etc. alsof ie rezelf bij was geweest.

  Reply
 4. Kees
  8 september 2017 - 22:44

  PS, de allesweter is een database met artificial intelligence en die word niet beheerd of aangemaakt door 1 instantie,facebook is een soort van allesweter.
  M.aw. Bas was zijn tijd ver vooruit,ik wist trouwens helemaal niet dat iemand die man nog serieus nam,sorry als ik je gevoelens heb gekwetst.

  Reply
 5. Harry3214
  9 september 2017 - 01:20

  Zal Edith leuk vinden, niet dus!

  Reply
 6. ;)
  9 september 2017 - 06:19

  “Kees”,
  Ik blijf lachen bij je filmpje met Peter r de vries.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.