Sint Maarten: hoe nu verder met de misdaad (bestrijding)?

Sint Maarten kennen wij van de misdaad natuurlijk van het uitstapje van de heren Van Hout en Holleeder, nadat ze in Frankrijk waren aangehouden voor de Heineken-ontvoering. Nederland en Frankrijk wilden hen een lelijke streek leveren. Pas in het vliegtuig kwamen ze erachter dat het ‘Saint Martin’ waar ze heen zouden gaan voor de helft in Franse handen is en dat het reisdoel ons eigen Sint Maarten was. Het vliegveld – Juliana – ligt op Nederlands grondgebied. Of lag: er is niet veel meer van over, nadat orkaan Irma eroverheen is geweest. 

Ook op ander gebied komt Sint Maarten nogal eens langs. De laatste tijd ging het hier vooral over liquidaties die te maken hadden met de bende-oorlog op Curaçao, tussen de No Limit Soldiers en Buena Vista City. Wie zich op Curaçao niet veilig voelt, duikt weleens onder op Sint Maarten. Of op de nabijgelegen Dominicaanse Republiek, waar Irma later passeerde. 

 

Ik had Sint Maarten voor dit jaar nog op de lijst staan, voor een bezoek, maar dat zal er niet meer van komen, denk ik zo. Had deels te maken met en affaire waar we hier ook eerder aandacht aan besteedden: omtrent de Bada Bing Club.

Bondtehond heeft zich daar nogal mee beziggehouden. Hij is naar de rechtszaak geweest op Sint Maarten en was net op tijd terug. Zijn verslag staat hier

Hij was gisteren een van de eersten die foto’s had van de schade, op zijn twitter, gemaakt tijdens ‘het oog van de storm’. 

Het vorig bericht over die zaak, uit september 2014, met een link naar het stuk van Bondtehond, staat hier

Bada Bing is behoorlijk verwoest. Het dak ligt eraf, zoals te zien is op een foto die gisteravond bij Pauw te zien was.

De uitspraak van de rechtszaak was gepland voor 13 oktober. Hoe dat nu verder gaat? Lijkt mij dat ze daar de komende maanden met heel andere dingen bezig zijn. Staat de rechtbank nog wel overeind of zijn de dossiers ook weggespoeld?

Wat voor Crimesong van de dag moet je hier nou bij bedenken? Ik maak er maar ‘Island in the sun’ van. Al gaat dat over een ander Caribisch eiland. Wie iets beters weet… Zie hier

 

2 Reacties

 1. loetje
  8 september 2017 - 07:16

  Er heest daar nu een totale anarchie en alles wat los en vast zit wordt bij elkaar geroofd, er is geen politieagent te bekennen laat staan een rechterlijke macht………..dus voorlopig zal het een grote puinhoop zijn en blijven zowel letterlijk als figuurlijk.

  Reply
 2. Marty
  10 september 2017 - 05:33

  HJK,

  De baan op Sam is ok, de hal is aan gort. We kunnen gewoon vliegen en doen dat dus ook

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.