Urker cokekotter: scheepje onder Noffel’s hoede?

Ook als het niet waar is, is ‘t een mooi verhaal: de Mocro Maffia in de gedaante van Noffel F. die voet aan de grond heeft gekregen op Urk. Hadden we ‘t in juni over, het ‘scheepje zonder Jezus’ hoede’, de viskotter van een Urker familie die werd onderschept met 260 kilo cocaïne in de buurt van Texel. Op Urk had men al wat wenkbrauwen gefronst bij het succes van deze vissers: waar de anderen moeten sappelen om een botje binnen te halen, leek het deze familie met de kotter voor de wind te gaan.

Het was al bekend dat informatie uit een ander onderzoek had geleid tot deze vangst. Deze week maakte justitie bekend welk onderzoek.  Op basis van berichten van het gekraakte telecombedrijf Ennetcom werden afgelopen dinsdag een 30-jarige man uit Amstelveen en een 42-jarige man uit Hippolytushoef opgepakt.

Volgens justitie hadden ze intensief contact met Noffel. Deze mannen zouden te maken hebben met die viskotter.

Lijkt me wel één praktisch probleempje: Noffel zou dus vanuit zijn Ierse danwel Nederlandse cel die kotter hebben aangestuurd? Da’s knap. Of had justitie ongeveer elke vaderlandse crimineel die ooit contact heeft gehad met de arrestanten aan de kotter kunnen linken? Zou Holleeder die mannen uit Amstelveen en Hippolytushoef niet ooit eens hebben gesproken? Was nog mooier: Holleeder op Urk. 

Vorig bericht over de kotter staat hier

 

4 Reacties

 1. Bram
  9 september 2017 - 13:16

  Het gaat de laatste tijd wel achteruit me je artikelen als je het mij vraagt. Al zal deze reactie ook wel weer weg worden gehaald.

  Maar naar mijn idee staat er na genoeg niks behalve veel tekst in je artikelen van de laatste tijd.

  Druk met iets anders?

  Beste Bram,

  Als je had opgelet had je dat kunnen weten.

  Hendrik Jan

  Reply
 2. loetje
  10 september 2017 - 09:26

  Allemaal de overheid zijn schuld !
  Ze hebben alles kapotgemaakt bij de vissers dus worden ze creatief en gelijk hebben ze !
  Net als de boeren worden ook allemaal kapotgemaakt en komen met schuld te zitten dus dan maar een grote hennepkwekerij of amfetamine lab in de schuur, logisch toch?
  De kachel moet wel bijven branden.

  Reply
  • mikey
   11 september 2017 - 22:53

   als er één beroepsgroep is die totaal geen recht van spreken heeft zijn het die vissers wel. Met die ”ja maar we kunnen niks anders” mentaliteit. Jarenlang zich kapot kunnen vangen, en kunnen verdienen. In plaats van meedenken om ingestortte visbestanden te redden en te innoveren hoorde je ze alleen maar als de quota omlaag ging of als de diesel duurder werd. Nu is er jarenlang door beperking gesaneerd en die jongens komen met duizenden euros per week aan wal. Daarnaast hebben die urkers nogal een grote lobby op het ministerie helaas. In plaats van zelf hun eigen brood veilig te stellen door mee te werken aan onderzoekers en duurzaamheid na te streven , frustreren ze onderzoeken door met allerlei gekleurde rapporten aan te komen. Ook is alles de schuld van de overheid etc als er quota omlaag moeten. Het is 2017 en je krijgt geen garantie dat je je leven visser kunt blijven. Je kan net als ieder ander je laten omscholen oid

   Reply
 3. Bert1966
  12 september 2017 - 12:15

  Morgen komt in Belgie ‘Cargo’ uit. Een nieuwe Belgische film over een schipperfamilie die niet meer rond komt en de gevolgen daar van.
  http://www.dewereldvrede.be/projects/cargo

  Mikey: voor meer dan 50% bullshit.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.