Verdachte bij rechtbank: tekeningen van Petra Urban ‘te echt’

Saskia Belleman is voor De Telegraaf bij de rechtbank in Rotterdam waar tien mannen terechtstaan voor de voetbalrellen op 7 mei, toen Feyenoord hoopte landskampioen te worden, maar dat door verlies tegen Excelsior (nog) niet werd. Advocaat Verweijen van Matthijs M. maakt bezwaar tegen tekenen van zijn cliënt door Petra Urban.

Matthijs M. is docent. Op school weten ze van niks. Petra Urban tekent zó goed,dat het volgens de advocaat een foto lijkt. 

Zijn bezwaar noemt hij “een groot compliment” aan het adres van Petra, maar hij wil haar toch het werken onmogelijk maken.

De officier van justitie gaat daar niet in mee: “Hoe goed ze ook tekent, het is geen foto.” De advocaat begint dan over de twitterfeed van Saskia, waarin de tekeningen van Petra ook prominent staan. 

De rechtbank trok zich terug, de advocaat zei nog  dat je op de tekeningen van Petra “ieder haartje, ieder moedervlekje ziet.”

Saskia: “Tegen andere rechtbanktekenaars maakte hij eerder geen bezwaar zover ik met herinner. Toewijzen zou straf op goed werk zijn.”

Grappig: de advocaat heeft op zijn eigen twitter-account een tekening van Petra.

“Ondertussen staart Matthijs M. naar de muur rechts van hem, en probeert uit beeld te blijven bij Petra Urban.”

Na beraad: “De rechtbank kan moeilijk bepalen dat er alleen slechte tekeningen mogen worden gemaakt,  de rechtbank wijst verbod op tekenen af. Verwijst naar Persrichtlijn waarin staat dat het mag. “Zonder enige beperking.”

De tweets van Saskia Belleman staan hier

Een vorig bericht van mij over de tekenares staat hier

7 Reacties

 1. Pedro del Parra
  6 september 2017 - 10:57

  Hulde aan deze tekenaar! Van mij mogen ze foto’s van dit soort eencelligen plaatsen, met naam en toenaam! Docent ook nog…..wat een land….man man man….

  Reply
  • Wout
   8 september 2017 - 09:21

   Het zou pas echt slecht zijn met dit land als deze man NIET voor de rechtbank zou staan.

   Reply
 2. J.Claude Batista
  6 september 2017 - 18:37

  Fijn als je kind les krijgt van een leraar die in zijn vrije tijd hooligan is.

  Reply
 3. Maurits de Vries
  6 september 2017 - 19:22

  Soms zijn verdachten onschuldig. Dan is alles weer anders…

  Reply
  • Bert1968
   6 september 2017 - 21:54

   Of schuldig maar worden vrijgesproken.

   Reply
  • Mr. Wilson
   7 september 2017 - 08:25

   Onschuldige mensen hoeven niet te liegen tegen hun baas. Ik neem aan dat Matthijs gewoon les moest geven gisteren? Aangezien zijn school van niks weet en docenten niet zomaar een dagje vrij kunnen pakken zal hij daar toch iets op hebben moeten verzinnen.

   Als ik Matthijs zou moeten “profilen” zou ik zeggen dat hij een jonge dertiger is, of nog net niet, die docent is geworden omdat hij eigenlijk altijd kind wil blijven. Lange zomervakantie, stoer doen tussen de andere pubers, opscheppen over wat voor een Feyenoord fan hij is maar het dan wel minimaliseren zodat niemand te weten komt dat hij eigenlijk een hoolie meelopertje is. Stoer doen maar geen verantwoordelijkheid willen nemen. Zoals zijn leerlingen dus.

   Reply
 4. Rob
  7 september 2017 - 12:50

  Dat zou kunnen mr wilson.maar ook weer niet.uw reactie is dus totale onzin.woont u nog onder een hunebed.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.