Spoorloze Henk Vierwind: voer voor krokodillen?

Een tamelijk luguber bericht op de site van 1Limburg, de Limburgse Omroep. Dat de vier jaar geleden (op 6 december 2013) spoorloos verdwenen Henk Vierwind (50) uit Putten mogelijk is opgevoerd aan krokodillen in België. Al gaat niemand ervan uit dat hij nog leeft, dit zijn toch altijd weer schokkende berichten voor nabestaanden, met name voor vriendin Jeanette.

Henk en Hans Vierwind uit Putten. Broers die ter plaatse bekend stonden vanwege hun criminele activiteiten en waar menig Puttenaar met enige vrees naar keek. Hans kwam in april 2013 onder raadselachtige omstandigheden om het leven. Dat is nooit opgehelderd.

Helemaal spoorloos verdween Henk niet. Zijn auto werd een dag later gevonden bij een kapel net over de grens met België. Daar werd zoveel bloed in aangetroffen, dat de politie alleen daarom al ervan uitgaat dat hij niet meer leeft.  Maar waar is zijn lichaam gebleven?

Er is veel gezocht. In water en in bossen. Nu is er iemand die aan L1 heeft gemeld dat hij mogelijk is verdwenen in de kaken van krokodillen in België. Zolang de politie geen adres heeft waar die krododillen zouden zijn, wordt er niet echt onderzoek naar gedaan.

Het is een bekend onderwereld-verhaal, lijken op zo’n manier opruimen. Veel radicaler bedenk je het niet. Het is een favoriet thema in spannende series, in Zuid-Amerika, maar of het in onze contreien ooit echt is gebeurd? Je moet dan al een crimineel hebben met een flinke vijver en dat blijft heus niet onopgemerkt, als daar krokodillen in rondzwemmen.

Henk Vierwind woonde op het voormalig landgoed van Johnny Hoes. “Och was ik maar bij moeder thuisgebleven.” Maar daar had hij zich in de periode voor zijn dood al een poosje niet meer laten zien, hij was ondergedoken in de omgeving van zijn jeugd, een bungalowpark in Harderwijk met de toepasselijke naam Het Verscholen Dorp. Er was sprake van ernstige bedreigingen.

In 2003  was Henk in Baexem gepakt voor wietteelt. Na zeven jaar procederen werd hij veroordeeld tot tien maanden cel en daar zou hij in contact zijn gekomen met de drugshandelaren Anton H. en Roland M. en naderhand met hen in zee zijn gegaan. Na een mislukt transport naar Australië claimde Henk twee miljoen euro van Anton. In april 2013 kwam broer Hans om het leven bij een woningbrand, in juni verdween zakenpartner Hajzer Fazlijevic spoorloos en in december Henk. 

Als gezegd: hij zag de bui al hangen, maar liet zich kennelijk toch uit de tent lokken, voor een afspraak in Nederweert, met veel geld bij zich. Dacht hij het af te kunnen kopen?

 

2 Reacties

 1. Siem
  7 december 2017 - 12:50

  Quote: Je moet dan al een crimineel hebben met een flinke vijver en dat blijft heus niet onopgemerkt, als daar krokodillen in rondzwemmen.
  – Het houden van krokodillen kan ook zonder vijver, bleek vorig jaar binnen het Amsterdamse criminele circuit:https://www.parool.nl/amsterdam/krokodillen-bewaken-tonnen-aan-crimineel-geld~a4252291/
  Citaat: De bende zou via een netwerk op honderden adressen drugs geleverd hebben, zowel in Nederland als in België.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.