Slachtoffer Limburgse loverboy: “Vrolijk, relaxed, zag er goed uit, schatten haar achttien of negentien.”

loverboy-hotel-botterweck

“Valt hotel Botterweck iets te ver­wijten? Ze schudt haar hoofd. „De man huurde een appartement. De hotelreceptie had dus geen zicht op wie er bij hem allemaal langs­kwam. Aan het meisje zag je bo­vendien niets. Twee medewer­kers, die een tv kwamen vervan­gen, hebben haar nog gezien. Sa­men met die jongen. Ze was vro­lijk, relaxed, maakte een praatje. Er was totaal geen angst in haar ogen te bespeuren. Ze zag er goed uit, mooi opgemaakt, netjes aange­kleed. Die medewerkers zijn moe­ders met dochters van die leeftijd. Ze schatten het meisje 18 à 19 jaar. Als er mensen zijn die gemerkt kunnen hebben dat er iets niet klopte, zijn zij dat wel. Geloof me, als ik dit had kunnen voorkomen, had ik het gedaan. Absoluut.”

Aldus Sonja Botterweck, hotelbazin in Valkenburg, in De Stentor. Als je de afgelopen week de radio hoorde en tv zag, ging het over het Limburgse loverboyschandaal en de argeloze luisteraar/kijker kon zo maar associaties krijgen met uitbuiting en mishandeling door mensenhandelaren. Dankzij dit schandaal komt er nu in Limburg een tweede opvanghuis voor slachtoffers van loverboys, hoorde ik ook. Het lijkt mij dat er vooral sprake is van een heksenjacht en dat justitie dit in ieders belang ook buiten de publiciteit had kunnen afwikkelen.

Dat het Openbaar Ministerie meer belang heeft bij dit soort publiciteit, hoe men het opneemt voor zielige slachtoffers, is begrijpelijk. Dat vastgoedhandelaar Lips met zijn tientallen miljoenen Nederland kon ontvluchten dankzij een foute mail van parket Oost-Brabant – waardoor slachtoffers en de Staat naar al die miljoenen kunnen fluiten en de man ongehinderd in Dubai met zijn gezin in alle weelde en luxe kan blijven leven, daar hoor je bijna niemand over.  

Overigens: het is voor iedereen wel duidelijk dat hotel Botterweck niks te verwijten valt. Kop op Sonja, er zijn erger dingen, over een paar weken is iedereen het vergeten en mensen die nu annuleren op basis van zulke overspannen berichten, die zou ik  niet eens als gast willen.

 

 

5 Reacties

 1. Jan
  31 januari 2015 - 10:02

  Neemt niet wel dat er een Telegraafjournalist die netjes staat te wachten, het hotel uitgeslagen wordt. Daar kan ze wel wat aan doen.

  Reply
 2. R. Hood
  31 januari 2015 - 16:37

  Mooie laatste zinnen HJK!! Al kan ik, de gene die annuleren, ook wel ergens begrijpen. Bedoel als ik daar een dezer dagen een appartement geboekt zou hebben, zou ik me toch ook wel even afvragen of juist niet mijn kamer de afwerkplek van afgelopen weken is geweest. Het zit tussen de oren. Kweet ‘t.

  Reply
 3. 31 januari 2015 - 18:35

  nou dan kunnen ze bij Van der Valk ook wel pijn in de buik hebben, daar moeten ze het van hebben, kamerverhuur. Voor een avondje of een middagje, lekker eten erbij, mannen met gevulde knip, je zal ze de kost moeten geven.

  Reply
 4. bluemoon
  7 april 2015 - 22:23

  Ach ergens is ze er mede schuldig aan,als jij ziet dat er steeds andere mannen bij haar op bezoek komen dan ga je toch wat denken … daat werd ook gezegd in het nieuws,als jij een kind van 18 à 19 binnen ziet komen met zo’n gozer en later andere mannen dan vraag je toch of er iets aan de hand is .. onze maatschappij is erg aan het verrotten .. niemand stelt meer vragen hoe of wat,als er wat gebeurt staan er meestal allen te kijken .. nou kan je wel zeggen als het mijn dochter was geweest ik had die gozer en alle anderen die er overheen waren gegaan hun poten verrot geschopt .. zou er alles maar ook alles aan gedaan hebben om ze bij me dochter uit de buurt te houden .. dit ging in mijn tijd wel anders .. onze ouders zaten veel meer op je huid om je in de gaten te houden .. zo ook mijn ouders .. als iemand mij zo iets zou doen zou me vader hem toch een flinke knal voor z’n harses hebben gegeven .. vandaag de dag laten ouders hun kinderen maar gaan .. een tik geven om te gehoorzamen mag al niet meer .. waar gaat het heen met onze maatschappij?

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.