Profiel van advocaat Yehudi Moszkowicz

yehudi-neude
Het nieuwe pand van Yehudi Moszkowicz aan het Neude in Utrecht

 

De nieuwe Moszkowicz zetelt in Utrecht…

Yehudi Moszkowicz (Roermond, 1981) is de jongste advocaat uit het bekende advocatengeslacht. Hij heeft in Utrecht zijn eigen kantoor geopend. Vanaf het centraal gelegen Neude in het hart van de Domstad voert hij zijn nieuwe praktijk onder de naam Moszkowicz Advocaten Utrecht. Overigens helemaal los van zijn familie. Dat probeert hij zo duidelijk mogelijk te communiceren: hij doet het anders.

Yehudi: “Pro Deo rechtsbijstand is bij mij ook mogelijk en bij de behandeling van mijn zaken hecht ik veel waarde aan direct en snel contact met mijn cliënten. Alleen zo kom je snel tot het gewenste resultaat. Ik vind het belangrijk om met de cliënt en zijn familie/vrienden als een team te werken. Als bijvoorbeeld een schorsingsverzoek wordt ingediend, dan kunnen juist de mensen die thuis achterblijven actief een bijdrage leveren. Al was het maar om belangrijke stukken te zoeken en brengen. Daarom krijgt ook iedereen van begin af aan mijn 06-nummer. Zo ben ik snel en laagdrempelig bereikbaar. ”  

In zijn relatief korte bestaan als advocaat heeft hij verschillende spraakmakende en omvangrijke zaken behandeld.

Zo heeft hij Geurt Roos, de voormalig bodyguard van de overleden drugsbaron Klaas Bruinsma, bijgestaan in een omvangrijke afpersingszaak. En met succes: Roos werd voor een groot deel van de feiten vrijgesproken.

Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat in de Future Life miljoenenfraude en de één na grootste cocaïnezaak van 2012 (2800 kilo) zijn cliënten in vrijheid het proces kunnen afwachten. Onder andere door die prestaties is hij in december 2012 tot derde in de top tien van beste strafpleiters verkozen. Een lijst die overigens niet door advocaten is samen gesteld maar door de mensen ‘uit het milieu’.

Moszkowicz Advocaten Utrecht is een bescheiden maar snel groeiend kantoor dat de nadruk op het strafrecht legt.

Yehudi: “Als iemand wordt gearresteerd ontstaan vaak ook andere problemen die niet onder het strafrecht vallen. Omdat wij ook civiel- en bestuursrechtelijke zaken kunnen behandelen biedt mijn kantoor een totaalpakket aan juridische dienstverlening. Hierbij maak ik geen onderscheid tussen grote en kleine zaken. Het is niet de omvang van de zaak die het belang bepaalt maar het feit dat iemand achter tralies zit: een cliënt is geen zaaknummer maar een mens. Dat vergeten sommige advocaten wel eens.”

De frisse aanpak van het jonge advocatenkantoor blijkt een succes.  

Zo heeft Yehudi Moszkowicz onder anderen in het mega xtc-prroces ‘Walnoot’ bewerkstelligd dat zijn cliënt in vrijheid zijn proces mag afwachten en in de Rotterdamse zaak van de ‘limousine vuurwerkbom’ is zijn cliënt, ondanks de 90 dagen die het Openbaar Ministerie had gevorderd, in vrijheid gesteld. Yehudi: “Bij beide zaken is door goede samenwerking en veelvuldig contact met de cliënten en hun achterban dit mooie resultaat bereikt. De cliënt geeft mij de informatie en zijn familie of vrienden zorgen dat ik de bewijzen daarvan krijg. Ik gebruik dat vervolgens weer naast mijn juridische kennis om de rechtbank te overtuigen.”

 

 

 

Overigens staat Yehudi ook zijn mannetje als de rechter partijdig lijkt te zijn. In de zaak van de miljoenenfraude met Future Life heeft hij in april  met succes de rechtbank gewraakt. De hele ontnemingszaak (3,8 miljoen euro) moet nu opnieuw worden gedaan met onpartijdige rechters.

Meer informatie: zie www.moszkowicz-law.nl

yehudi-banner-590

16 Reacties

 1. Fouad M.
  26 april 2013 - 01:54

  Een groot talent.

  Reply
 2. 30 mei 2013 - 02:12

  Ik hoop dat je het beter doet dan je vader. Soms Robert en als hij in het gevlei bij de familie wilde komen: Baruch. Ik heb hem meerdere malen meegemaakt en onder de advocaten ging dan het bericht: wie is de advocaat van de tegenpartij. “Baruch”. Een toen werd er gelachen en werd gezegd Fijn, dan zijn we al gewonnen.

  Reply
 3. anis ben razeg
  2 september 2013 - 09:32

  Heel veel succes in je carriere ik geloof dat jij het onderste uit de kan kan halen.

  Vriendelijke groet,

  Anis ben Razeg.

  Reply
 4. 28 november 2013 - 11:28

  advocatenm zijn net rechters geworden bijstand of je kop bevalt dat dorestein het zo laat afweten en van rijn ook prima via ambasade vinmd ik wel; advocaat maar weet wel w2ilt u het einde van het leven halen zou ik maar wat minder nasctisch doen wat mony talks ans hoolowp[oint kils peopel tel

  Reply
 5. 28 november 2013 - 11:30

  baruche de heroine is op de marokaanse deal;er is opgesloten in pi vucht leuk dossier ik enmijn vriendin etc voor het net

  Reply
 6. 28 november 2013 - 11:36

  baruche de heroine is op de marokaanse deal;er is opgesloten in pi vucht leuk dossier ik enmijn vriendin etc voor het net krijg men gratis bijstand voor die sprookjes meneer roos vond het water goedkoop wat ik vind f it

  Reply
 7. 28 november 2013 - 11:37

  heeft iedereen nog recht op advocaat of alleen als ze geld hebben mener raap afz aias recht voor zijn raap

  Reply
 8. 12 februari 2014 - 19:59

  ik wens menner veel sucsses maar blijf erbij je bent advocaat of schrijver als ik eerlijk ben u bent beste strafpleiter van nederland maar ik wil zeker en ook gezien zijn manier van werken en zijn cariere de heer kees Corvinius die ik eenmaal in Breda heb ontmoet en edelachbaare Waards een van de beter advocaten van nedeland noemenen ach het is net een mooi pak het is ook een beetje de naam neemt niet dat ik u sucses wens met uw werkzaamheden maar ja het echte werk leer je in de praktijk en dat telt

  Reply
 9. 5 mei 2014 - 14:46

  Ik wens je een goede strafpleiter toe in alle eerlijkheid.
  Dat doet een mens goed.

  Reply
 10. peter
  6 mei 2014 - 09:45

  Corvinus, Spong en Hiddema ook allemaal zeer goede advocaten. Inez Weszki is onderschat, Plasman m.i. wat overschat
  Jan Heijn Kuipers, Victor Koppe, Knoops en de gebroeders Anker ook zeer goed

  Reply
 11. Peter K
  6 mei 2014 - 12:20

  Spong, something wrong.

  Reply
 12. K
  6 mei 2014 - 15:52

  @ Peter

  Je vergeet Stijn Franken. Niet zo glamerous, maar juridisch gezien is dat misschien wel de beste strafrechtadvocaat.

  Reply
 13. Len
  6 mei 2014 - 18:59

  Die zogenaamde topadvocaten zijn allemaal wel min of meer goed maar zo ongeveer de beste is nog niet genoemd:
  mr. Nico Meijering. De hoogste klasse.

  Reply
 14. Themis
  20 september 2014 - 22:36

  dhr Kerkvliet acht het nodig om Robert Moskowicz weg te zetten als een slechte jurist. Er zou zelfs gelachen worden door lieden als hij als raadsman occupeerde in een bepaalde procedure. Dan zou op voorhand de zaak al zijn gewonnen. Grotere onzin kan je niet bedenken.
  Weliswaar heeft Robbert ernstige prive tegenslagen ondervonden, maar onder normale omstandigheden is hij een uiterst bedreven jurist.
  Zijn zoon kan best trots zijn op deze vader die tot op heden nog steeds een de rechtspraktijk doet uitoefenen in Amsterdam.
  Nee, het is altijd makkelijk om stoere praatjes te verkopen over vermeende misstanden, maar het is maar de vraag of Kerkvliet in staat is om in juridische zin juiste conclusies te trekken. Dacht het even niet !

  Reply
 15. jan
  7 november 2014 - 15:05

  ik kan een ding zeggen dat baruch zyn vader een van de advokaten die nederland gehad heeft is hy heeft my vaak verdedigd en altyd eerlyk en goed ik hoop dat zyn zoon hetzelfde doet

  Reply
 16. Mullah
  13 februari 2018 - 21:42

  Toen me vriendin samen met Aziz dan begryp je wel dat ik dus snel hulp nodig had. Maar het was laat toen ik aanklopte deed hij zelf open dat = klasse. Geen andere ad vocaat zou dat doen in het hol van de nacht wel? Hij heeft me ook geholpen om de bebloedde kleren. Dus wollah ik schuif bij hem zo weer an!

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.