Wie is hier de psychopaat? De vragenlijst

Marc Dutroux werd tijdens het proces in Arlon ‘de perfecte psychopaat’ genoemd. Van de zware criminelen is één op de vijf psychopaat. Maar lang niet alle psychopaten vertonen crimineel gedrag: 1 op de 1000 Nederlanders valt in de categorie psychopaat.

Dat betekent dus dat haast iedereen er wel één of meer kent. Het gaat hoofdzakelijk om mannen. Hoewel ze misschien geen delicten plegen, laten ze wel een spoor van verwoesting achter in hun privéleven en op de werkplek.

1 Reactie

 1. Jason
  19 januari 2011 - 20:28

  ‘Of het een onbewuste woordspeling is of dat de bedenker van de titel zijn criminele klassieken kende, is nog altijd niet duidelijk.’
  Bij dezen zal ik je uit de droom helpen.
  De titel is gebaseerd op één van de belangrijkste scènes uit de film, namelijk: de scène waarin Clarice vertelt over het voorval bij de boerderij waar zij hoorde hoe lammetjes (af)geslacht werden. Ze probeerde er ééntje te redden maar dat mislukte waarna ze dus helemáál geen lammetjes meer hoorde. Door die gebeurtenis kreeg ze terugkerende nachtmerries en ontwikkelde ze een trauma, iets wat haar persoonlijkheid mede heeft gevormd en waardoor ze uiteindelijk werd wie ze was.
  De lampenkappen komen uit The Texas Chainsaw Massacre waar lampen waren gemaakt van gezichten.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.