De moord in de animeerbar: van minuut tot minuut

Op zondagavond 7 februari 2016 wordt in animeerclub Mon Cheri in Rotterdam de 65-jarige Xenos Tzirtzilakis dood gevonden. Zijn schedel is ingeslagen. Er is geld en drank gestolen. Klusjesman Jim M. (56) en zijn vriendin Desirée de W. (32) worden aangehouden: ze zouden Xenos hebben vermoord en beroofd. Maar kon de vriendin iets anders doen dan ze deed? Volgens haar advocaat Yehudi Moszkowicz was het voor zijn cliënte een kwestie van overleven: meedoen of sterven. De moordpartij met de klauwhamer is van begin tot eind vastgelegd, met drie camera’s. Tijdens de zitting worden de gruwelijke beelden afgespeeld. Blijkt hieruit dat Desirée niet anders kon?

Op zondagavond 7 februari is animeerbar Mon Cheri in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier gesloten. Eigenaar Xenos, beter bekend als ‘de Griek’, is er deze avond aan het klussen. Er moet een nieuwe vloer worden gelegd. Dat doet hij samen met vaste klusjesman Jim M., een drugsverslaafde Rotterdammer met een grote huurschuld en andere financiële problemen. Hij was er volgens getuigen van op de hoogte dat Xenos zo’n 1800 euro aan contant geld had opgenomen om de vloer te betalen. Jim heeft zijn eveneens verslaafde vriendin Desirée meegenomen. Voor de gezelligheid. Op de beelden is te zien dat Xenos en Jim samen op hun knieën op de grond zitten tijdens het leggen van een nieuwe vloer. Als Xenos opstaat doet Jim dat ook. Hij kust de klauwhamer en slaat Xenos van achteren op het hoofd. Daarna blijft hij, met enige tussenpozen, nog bijna een half uur lang op het slachtoffer inslaan, waarbij het onduidelijk is wanneer hij is overleden. Jim wordt gezien als de hoofddader: hij hoort een eis van vijftien jaar. Maar had Desirée iets kunnen doen? Het Openbaar Ministerie verwijt haar dat ze niet heeft ingegrepen en eist een gevangenisstraf van drie jaar tegen haar, plus behandeling. Haar advocaat Yehudi Moszkowicz geeft in zijn pleidooi een gedetailleerde analyse van wat er op de camerabeelden te zien is en meent dat zijn cliënte niets te verwijten valt. Ze kon niet anders, ze voelde zich zwaar bedreigde.

2 Reacties

 1. 27 januari 2017 - 17:43

  ik heb bij de Xenos een paar kaarsen gehaald en die worden op7 februari aangestoken

  Reply
  • 2 februari 2017 - 20:20

   hET STERFT DAAR IN HET SCHEEPSMAKERSKWARTIER VAN DE ANIMEERBARRETJES!Meestal illegale vrouwtjes uit het oostblok die naast je ff een fles champagne leegdrinken a raison van 60 euro!geneukt wordt er niet!dus je kan die uitbaters gewoon halve pooiers noemen en dan nog een goedkope junk als klusjesman inhuren ipv een paar polen die ook wel te betalen zijn !Ja dan you have it coming!zo zeggen ze dat in de USA!

   Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.