Tessa (‘moord op de makelaar’): liever zes jaar langer in Nederlandse cel

Tessa van D. (28)  uit Brakel is in België veroordeeld tot 28 jaar voor de moord op makelaar Gunther Haagen, samen met haar vriendje Manuel van V.; ik heb er uitgebreid verslag van gedaan, het was een van de laatste grote assisenprocessen. Wat Tessa destijds al aangaf: ze zou liever in Nederland haar straf uitzitten dan in België. Dat verzoek is nu gehonoreerd, ze zit al anderhalve maand in Roermond, meldt het Brabants Dagblad.

Het komt haar wel duur te staan.  Ze komt nu pas na 15 jaar en 4 maanden (tweederde van de straf) vrij, waar ze in België na negen jaar en vier maanden (eenderde van de straf) vrij zou zijn gekomen. Manuel is in België tot levenslang veroordeeld, maar dat is daar wat anders dan hier. Ik heb zo ‘t idee dat hij veel eerder vrij zal zijn dan Tessa, terwijl er allerwegen toch het gevoel was dat hij de initiator was – al was de rol van Tessa ook bepaald niet ‘op de achtergrond’ bij de moord.

Uitvoerig verslag van de zittingen staat hier

 

 

1 Reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.