Trump-gate: daar hadden Martin Kok (en ik) wel raad mee geweten…

Op zo’n moment mis je Martin Kok met zijn Vlinderscrime. Die had wel raad geweten met dat Amerikaanse rapport over Donald Trump  in Rusland, als er iemand bij hem was gekomen. In plaats van bij de Volkskrant. Huib Modderkolk vertelde er gisteren over bij De Wereld Draait Door.

Trump roemde de journalisten die eerst gedegen onderzoek wilden doen voor ze met het rapport (over plassen met lichtekooien) naar buiten kwamen. Martin zou dat pluimpje niet hebben gekregen: die had het hele rapport meteen online gezet. Eigenlijk net als wat CNN ook heeft gedaan, zij het dat men daar nog even gewacht heeft op een kul-bevestiging: dat Obama en Trump wisten dat het rapport er was. Schijnheiliger dan dat vind je ze niet.

Wat zou ik hebben gedaan, als ze bij mij waren gekomen? Ik zou er meteen een bericht over hebben gemaakt. Dat er een rapport in omloop is met onthullend en schadelijk nieuws voor Donald Trump, maar dat het nog niet duidelijk is of het klopt. Dus zonder diep op de inhoud in te gaan, maar wel te melden dat er iets aan zit te komen. Ik denk dat vrijwel elke ‘website-journalist’ dat zou hebben gedaan. Alle respect voor de Volkskrant, maar dit  is mijns inziens toch wel een gemiste kans. Hier hadden ze een wereldprimeur kunnen hebben zonder hun vingers te branden.

Over de moord op Martin Kok gesproken: het is angstwekkend stil geworden. Zou de politie nog iets aan het onderzoeken zijn? Ik kom steeds meer mensen tegen die zich afvragen waarom de politie hen niks vraagt. Of men werkt zó diep en stil achter de schermen dat niemand er iets van merkt, of ‘de twintig rechercheurs’ doen er helemaal niets meer aan.

Het ‘mysterie van de Wilhelminakade’ is overigens nog niet opgelost. Martin schreef dat Gerrit de douanier was aangehouden in een appartement daar, maar dat is feitelijk onjuist: hij is op een bekend adres in Kwintsheul opgepakt.

Over De Wereld Draait Door nog even: zolang het programma bestaat, kijk ik. Ik heb in al die jaren nauwelijks één aflevering gemist. Maar altijd: met vertraging. ‘s Avonds later. Opgenomen, of via uitzending gemist. Deze week bleek dat terugkijken ineens niet meer kan. Storing? KPN gebeld. Vonden ze ‘t ook vreemd, gingen het nakijken. “De VARA is wel commercieel bezig, kan zijn dat ze dit eraf hebben gehaald.” Inderdaad. Daar lijkt mij verder niks op tegen, maar wat mij wel verbaast: KPN heeft miljoenen abonnees. Maar ik was de eerste die dit was opgevallen, ze hadden er nog niet eerder een melding over gehad. Dat geeft toch te denken over die cijfers omtrent ‘uitzending gemist’ en aanverwant.

10 Reacties

 1. 12 januari 2017 - 10:52

  Dat je een Linkse rakker was wisten we al maar dat je helemaal meegaat in de laatste Linkse lees Democratische bullshit om Hillairriosly Clinton alsnog op de troon van de USA te krijgen door dat rapport voor serieus te nemen valt me van je tegen!Altijd de complotdenkers weren en hun postings verwijderen maar nu gaat meneer er helemaal in mee!Het totaalbeeld van jou blijft hetzelfde!Onpeilbaar,zelfingenomen en een beetje lachwekkend!En die Kok-case is gewoon aan het doodbloeden natuurlijk!Ze weten misschien wel waar ze het moeten zoeken maar op die club hebben ze al jaren geen grip meer op en heeft zich ontwikkeld tot een Staat in een Staat!Dar gaan ze handen niet meer aan branden!

  Beste Schimanski,

  Rechtse rakkers kunnen slecht lezen. Waar staat dat ik dat rapport serieus neem?

  Hendrik Jan

  Reply
  • Guus
   13 januari 2017 - 18:33

   @Schimanski, Trump is enkel rechts op basis van belastingen (laag voor topklasse en hoog voor middenklasse) en vanwege immigratie. Economisch en qua protectionisme is hij veel linkser dan Clinton. Je kan beter stellen hij is nationaal socialist. Dit geheel terzijde want ik zie inderdaad dat je reageert op iets wat nooit gesteld is. Daarbij vallen democraten ook onder twee groepen, Obama kan als progressief gezien worden maar Clintons zouden in NL de meest rechtse partij zijn. Republikeinen mag je zelf invullen. Daarbij is rechts/links een manier om mensen te dwingen te kiezen, het zou in de 21e eeuw om gezond verstand moeten gaan en dan ben je soms rechts en soms links maar vooral genuanceerd. Want kijkend naar de geschiedenis en wetenschappelijk onderzoek zouden wij allen toch beter moeten weten dan wat er nu in de Westerse Wereld gebeurd. Ik schrik van het extremisme aan alle kanten. Angst is onder vele en zeker begrijpbaar in sommige gevallen maar een leider zal angst niet moeten exploiteren en dat gebeurt wel door de types als Trump, Le Pen, Wilders, Farag etc. (DIt betekend niet dat ik voor de opponenten ben) Ik hoop ik niet dat Trump aftreedt want dan krijgen we te maken met Pence. Ik denk niet dat de meeste beseffen waar deze man voor staat maar Google het even zal ik zeggen.

   @HJK; CNN heeft het niet zomaar gepresenteerd, zij publiceerde dat het rapport dusdanig onderzocht wordt dat Obama en Trump gebriefd werden. Misschien tactische manier om het toch publiekelijk te maken maar zoals jij het stelt klopt mijns inziens niet.

   Reply
 2. Koos Koets
  12 januari 2017 - 10:52

  Ik denk dat de Volkskrant na de martel hoax van soldaten in Irak wel iets voorzichtiger is met gevoelige scoops.

  Reply
 3. Pedro del Parra
  12 januari 2017 - 11:02

  Niks op tegen dat de VARA commercieel bezig is? We hebben het hier over de publieke omroep HJK!

  Reply
 4. Ab
  12 januari 2017 - 12:40

  Idd zou het raar zijn als een publieke omroep op deze manier commercieel zou gaan. Al zou ik het toejuichen als dit pseudo journalistieke gedrocht van de buis verdween. De zelfingenomenheid van die show incl. de presentator is werkelijk tenenkrommend. Krijg het nog steeds benauwd van het fragment uit 10 jaar lang dwdd waarin zijne excellentie Mathijs werd toegezongen… tel daarbij op altijd dezelfde linkse invalshoek, zelfde gasten, nooit een kritische vraag, alleen maar dezelfde kliek die zichzelf heel erg vindt deugen.

  Reply
 5. kees
  12 januari 2017 - 14:50

  Klopt niet wat je schrijft over CNN. Zij hebben het rapport niet online gezet maar BuzzFeed.

  Reply
 6. Anoniem
  12 januari 2017 - 17:29

  Je kan alles nog steeds terugkijken op npo.nl, zoals het altijd was

  Alleen het kopje “gemist” is weg.

  Beste NN,

  Via televisie? Ik heb het niet over internet.

  Hendrik Jan

  Reply
 7. 14 januari 2017 - 13:03

  @Guus,jij hebt het echt niet begrepen met je linksere economische koers dan Clinton door Trump!hij gaat het milieu en moeder Aarde nog verder naar de klote helpen door het opzeggen van allerlei milieu- verdragen en het open gooien van diverse kolenmijnen!Dit als direct gevolg van zijn economische koers!Links zou de Al Gorelijn zijn geweest met ontzag voor het milieu en het benutten van allerlei alternatieve energiebronnen!En HJK als je geen aandacht schenkt aan dat rapport dan neem je geen stelling in!Nu loop je gewoon de Linkse Kerk achterna met De DWDD als toppunt die bij elke nieuwe komma en punt hopen op een impeachment!Kwaliteitsmedia houden zich nog verre van publicatie omdat het allemaal nog geverifieerd moet worden door officiele onderzoeksorganisaties zoals de FBI!Ja en pulp en lawaaimedia doen mee aan het vuurtje opstoken door alle aandacht!Al denk ik niet dat The Don wakker ligt van DWDD en jou site!Hahahahahahahahahahaha

  Reply
  • Guus
   17 januari 2017 - 18:50

   Ik loop niemand achterna, woon al jaren in de VS en kijk geen Nederlandse televisie. Als je de politiek wilt snappen raadt ik je aan verschillende nieuwsomroepen te bekijken (Amerikaanse nieuwsomroepen heb ik het dan over) maar vooral veel geschiedenis boeken te lezen wederom van verschillende uitgeverijen en schrijvers. Het is jammer dat er veel mensen denken zoals jij. Niet dat ik je mening niet respecteert maar het is gebaseerd op onjuistheden. Al Gore wordt gebruikt omdat extreme opponenten elkaar altijd gebruiken om maar niet over de feiten te praten. Ik ben dan ook geen fan van Al Gore wat niet inhoudt dat Trump enigszins zinvol praat wat milieu betreft of op welk vlak dan ook zinvol praat.
   Niemand ligt wakker van een mening op internet, dat besef ik. Maar als er twee mensen minder radicaal worden dan heeft mijn post al geholpen.

   Reply
 8. Bas
  24 januari 2017 - 19:04

  Wat kun je tegenwoordig nog kijken via uitzending gemist! Een zinvol programma als dwdd blijkbaar ook al niet meer. Opsporing verzocht ook al niet meer. Weet je wat wel? Onzinnige tekenfilms of het journaal van vorige week zondag. Pff.

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.