Dennis S. in Eindhoven: veilig met de politiecamera op zijn huis?

Het is een van de meest bizarre berichten van dit jaar. Ik was  deze week even in Eindhoven, om in deze stad mijn licht op te steken in een mysterieuze duisterheid. De feiten kennen we, maar wie kent het waarom? Waarom moet Dennis S. dood? Het is – vermoedelijk – een klassiek motief. Daarover straks. Eerst  de situatie.

Je weet niet wat je ziet. Aan de ene kant een paar woningen, met rolluiken en camera’s. Aan de overkant van de weg, aan een lantaarnpaal, een stellage met camera’s die alles registreren wat hier in de buurt en vooral bij de woning gebeurt. Die aan de lantaarnpaal, die zijn van de politie.

Dennis S.  (34) mag na zes maanden gebiedsverbod terug naar dit huis, nadat hij vorig jaar bijna was geliquideerd. “Hij moet zich wel aan afspraken houden over hoe hij zich moet gedragen in de buurt. Zo mag hij niet ‘langer dan strikt noodzakelijk’ op straat zijn. Ook zijn er zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om toezicht te houden, zoals een bewakingscamera.” Aldus Omroep Brabant

“Op 16 augustus werd er een aanslag op de Eindhovenaar gepleegd voor zijn huis aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Hij raakte daarbij ernstig gewond. S. speelt volgens de politie een rol in de zware criminaliteit. Hij was al vaker het doelwit van een liquidatiepoging.”

 

 

Bij de aanslag op 16 augustus zat hij als bijrijder in een geparkeerde auto. Hij vluchtte na de schoten uit de auto en zakte verderop op de Antonius van Gilsweg in elkaar. In 2015 werd op de parkeerplaats van  een Albert Heijn na een feestje het vuur op hem geopend. “Over de achtergrond van het slachtoffer gaat de politie vooralsnog niet in.”

Na de aanslag in augustus kreeg hij een gebiedsverbod op advies van de politie en op verzoek van buurtbewoners. 

De politie gaat vooralsnog niet in over de achtergrond, lezen we, en het slachtoffer zelf hoor je er ook niet over. Maar in de onderwereld van de Lichtstad weet iedereen wat er aan de hand is en dat er inderdaad sprake is van blijvend gevaar. Dennis heeft veel geld uitgeleend aan tal van kompanen. Hij wil ook weleens wat terug. Hoofdmotief nummer 1 bij liquidaties in de onderwereld: de schuldeiser uit de weg ruimen. De goedkoopste manier om van je schulden af te komen. 

De camerabewaking van de politie zal er in de eerste plaats zijn geweest om te controleren of Dennis zich aan het gebiedsverbod hield. Gaan ze nu weg, of blijven ze er nog even?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.