Moordaanslag op Sint Maarten: dit keer Nino wel dood

Gisteren is bij een liquidatiepoging door twee gemaskerde mannen in het kantoor van een truckwash in Sucker Garden op Sint  Maarten de eigenaar – Nino Thewet, alias Nino Brown – doodgeschoten. Een andere aanwezige man, Steve S., raakte zwaar gewond. Op Nino was al eerder een moordaanslag gepleegd, waarbij een andere man werd gedood.

De vorige aanslag was op 9 november 2013, zelfde locatie: de wasserette achter Patricia’s Bar aan de Sucker Garden Road. Toen werd de 23-jarige Rondell Bobb (Bob de Bouwer) doodgeschoten in zijn auto. Waarschijnlijk was het niet zozeer voor hem bedoeld, als wel voor de eigenaar van de wasserette, Nino Thewet, die  zwaargewond raakte.

Niemand kon zich voorstellen dat er iemand was die ‘Bob de Bouwer’ dood wilde: hij stond bekend als iemand die ‘wat zijn ogen zagen, hij met zijn handen maken kan’. Een echte timmerman. En heel erg vriendelijk en aardig. En deels lichamelijk gehandicapt.

Vermoedelijk verkeerde tijd, verkeerde plek. In zijn geval: hij zat in een geparkeerd staande auto, die niet van hem was. Met een machinegeweer werd op de beide inzittenden geschoten, door twee gemaskerde mannen. De andere inzittende: Nino Brown, die net vrij was uit de gevangenis; hij komt oorspronkelijk van St. Kitts.

 

 

2 Reacties

 1. Benraki
  15 maart 2017 - 11:22

  Op 29-07-2013 was er ook al een aanslag op Nino Thewet bij de Tantra nachtclub op St. Maarten:

  http://thedailyherald.info/index.php?option=com_content&view=article&id=43978:one-dead-one-injured-in-sucker-garden-shooting&catid=1:islands-news&Itemid=54
  …..
  A second male was injured in the incident. Police gave this man’s initials as A.B. but locals named him as Nino Thewet. Thewet, also known as Nino Brown, was the victim of another shooting outside the Tantra Nightclub earlier this year.
  ……
  http://www.todaysxm.com/shooting-near-tantra-one-seriously-injured/

  Reply
 2. 15 maart 2017 - 14:42

  wat een irritante reclame aan de zijkant flikkerend

  Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.