Moordverdachte tbs’er René de L.: een kwestie van privacy, variaties op een balk

Blijft komisch hoe ‘de media’ omgaan met bronvermelding. Ik ben de enige die gistermorgen meldde dat René de L. de tbs’er is die wordt verdacht van de dubbele moord in hotel Rembrandt in Arnhem. Verdachte: inderdaad, hij is daarvoor nog niet veroordeeld.

Dus het kan zijn dat hij onschuldig is. Dat die twee personen in het hotel zichzelf of elkaar om het leven hebben gebracht en dat René de toevallige hotelgast was, die zo attent was zichzelf bij de politie te melden als getuige. Die vervolgens alle moeite deed zijn privacy te respecteren. Hulde, uiteraard.

Het Algemeen Dagblad verwees in het begin even naar mij als bron, maar maakte er later een bericht van met ‘bronnen rond het onderzoek’ die iets melden. Fout. Ik ben geen bron rond het onderzoek. Drie keer raden wat de collega’s van Crimesite als bron gebruiken: het AD, dat verwijst naar ‘de bronnen rond het onderzoek.’ Met zulke collega’s heb je geen concurrenten nodig…

Blijft de vraag: wat doe je met die privacy? In een eerder bericht in De Telegraaf staat hij met zijn naam vermeld, plus een foto van de politie, zonder balk, na een vorig delict en ontsnapping. Moet je dat dan ook met terugwerkende kracht aanpassen, of mag je daar dan niet meer naar verwijzen? Het blijft een hypocriet gedoe.

De foto boven is van de FaceBookpagina van René de L., die daarop aangeeft afkomstig te zijn uit Utrecht en in Almere te wonen. Staat nog niet veel op: hij was er pas in februari mee begonnen. Zal wel even duren voor er nieuwe berichten op staan, al weet je ‘t natuurlijk nooit. 

Voor enkele variaties met een balk en privacy: zie vorig bericht

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.