Paddo-duifje in Spanje in het net gevlogen

“W’ ontkwamen haast des vogelvangers net…” Haast, maar dus toch niet. Moest ik even aan denken bij het bericht over de Nederlandse vrouw die vanuit El Puerto de Santa María in de provincie Cádiz met de post hallucinerende paddo’s verstuurde naar kopers over de hele wereld. Ze teelde de paddestoelen zelf. Ze maakte gebruik van valse afzenderadressen en daar ging het mis. Een buurvrouw kreeg een pakketje retour omdat het  niet afgeleverd kon worden, zo kwam het terecht bij de politie. Die ontdekte dat er via het postkantoor bijna dagelijks pakketjes werden verstuurd. Ze verdiende ongeveer 50 euro per pakketje. Er zullen vast veel rechtgeaarde burgers zijn die de arrestatie toejuichen, maar ik word nooit zo blij van zulke berichten.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.